Osobe sa invaliditetom

„Iskoračimo zajedno“ – ovogodišnja poruka Međunarodnog dana OSI

 

  • Povodom obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom 3. decembra, Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama grada Sombora, uz podršku Grada Sombora je organizovalo prodajnu izložbu pod nazivom „Iskoračimo zajedno“. Na izložbi su predstavnici nekoliko udruženja koja okupljaju osobe sa invaliditetom sa teritorije Grada ili se njima bave, ali i šire, prikazali sopstvene radove i rukotvorine. Zainteresovani posetioci su mogli da ih kupe i da na taj način podrže njihov rad. Događaju je prisustvovao i gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković, koji je tom prilikom razgovarao sa izlagačima i predstavnicima udruženja

Na izložbi su ponuđeni predmeti koje su napravili članovi Saveza gluvih i nagluvih organizacije Sombor, Udruženja slepih i slabovidih, Udruženja Ahondroplazije, Udruženja za podršku osobama sa autizmom „Maslačak“, Udruženja obolelih od multiple skleroze „Zapadna Bačka“, Dnevnog boravka pri ŠOSO „Vuk Karadžić“, Učeničke zadruge „Pčelica“ ŠOSO sa domom „Vuk Karadžić“, Društva invalida za cerebralnu i dečiju paralizu, Udruženja ratnih i vojnih invalida, Udruženja za pomoć MNRO grada Sombora, kao i gostujućih udruženja, Udruženja za pomoć MNRO „Zlatna barka“ Odžaci i UD „Mali princ“ Apatin.

Godišnje obeležavanje Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom proglašeno je 1992. godine rezolucijom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. Cilj obeležavanja je promovisanje prava osoba sa invaliditetom u svim sferama društva i razvoja i povećanja svesti o položaju osoba sa invaliditetom u svim aspektima političkog, socijalnog, ekonomskog i kulturnog života.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Poziv na izložbu „Iskoračimo zajedno“
USAID i Smart kolektiv dodelili nagrade najinkluzivnijim poslodavcima

Kategorije

Izbornik