Kultura

Predstava za decu „Veliki svet male Zoe“

 

  • U subotu, 5. marta u 17 časova, biće otvorena „Fabrika snova“ u Velikoj sali Kulturnog centra Laza Kostić u Somboru, na Vencu Radomira Putnika 2, predstavom „Veliki svet male Zoe“

Karte po ceni od 300 dinara možete obezbediti radnim danima, od 10 do 13 časova, na Vencu Radomira Putnika 2, ili na dan predstave od 16 do 17 časova, dok rezervacije neće biti primane.

Predstava je nastala u saradnji sa Kulturnim centrom Krupanj, a u Beogradu je na redovnom repertoaru pozorišta „Pan teatar“. Namenjena je deci školskog uzrasta od 7 godina pa naviše. U predstavi igraju beogradski glumci Petar Mihailović (igrao u serijama „Tajne vinove loze“-lik Bore, „Crveni mesec“-Dragiša, „Aleksandar od Jugoslavije“-Petar Živković…) Tijana Janković, Aleksandra Đurić (koje dugi niz godina uspešno igraju u beogradskim dečijim pozorištima i rade sa decom).

Jedna sasvim obična devojčica Zoe se bori sa pubertetom i onim što on sa sobom nosi. Da li se zaista bori? Da li će uspeti da se izbori? Da li samo treba da se prepusti? Kako da poveruje u sebe? Na njenom specijalnom mestu, na tavanu njene kuće ona mašta i sanjari, plače i smeje se, pleše i gleda u zvezde. A onda, njeni pra pra pra pra pra baka i deka, Karanfila i Života, izlaze iz slike, koja stoji na tom tavanu mnogo godina, zaustavljaju vreme… i kreće akcija, igra, sanjarenje, strah, maštanje. Oni će pokušati da joj pomognu da zavoli sebe, da poveruje u sebe, da postane hrabra, ali i da ostane to što je, jednostavno Zoe… Da li će i uspeti i kako ?!

Tekst i režija: Aleksandra Đurić. muzika: Novak Ašković, igraju – ZoeTijana JankovićBaka KaranfilaAleksandra Đurić, Deka ŽivotaPetar Mihailović

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Gradska biblioteka Karlo Bijelicki Sombor: Promocija knjige ‘Moja ljubav Nikola Tesla’
Likovna grupa 76: Izložba radova članica po vlastitom izboru na Dan žena u Gradskom udruženju penzionera Sombor

Kategorije

Izbornik