Obrazovanje

130 godina Geografskog fakulteta Univerziteta u Beogradu

 

  • Geografski fakultet Univerziteta u Beogradu svečanom akademijom u Rektoratu obeležio je 22. juna 130 godina od osnivanja

Pred brojnim okupljenim bivšim i sadašnjim studentima i profesorima, kolegama iz akademske zajednice, državnih institucija, organizacija, ambasada i kompanija, dekan prof. dr Velimir Šećerov istakao je da je posle uspešnih decenija rada i obrazovanja vrhunskih kadrova, najvažniji zadatak za Geografski fakultet u budućnosti – da konačno dobije svoju zgradu.

  • Sada fakultet ima 7.000 završenih studenata. Imamo 550 magistara nauka, 1.100 mastera, 115 specijalizanata i 310 doktora nauka. Mnogi od njih su danas ovde ili na svojim radnim mestima u najrazličitijim institucijama, na liderskim pozicijama – rekao je dekan Šećerov.

U ime rektorskog kolegijuma, veliki jubilej Geografskom fakultetu čestitala je prorektorka Univerziteta u Beogradu, prof. dr Zorica Vujić, koja je podsetila na slavnu istoriju i velike domete ove ustanove, i istakla:

  • Danas je Geografski fakultet izvor znanja, inspiracije i intelektualnog napretka novih generacija geografa. Bez prethodnih, to ne bi bilo moguće i njima zahvaljujemo – porfesorima, studentima i istaživačima. Budućnost geografije je da odgovori izazovima društva i tehnologije, ali čvrsto verujem da naš fakultet može da nam kolektivno pomogne da odgovorimo onome što dolazi. Svim budućim generacijama geografa želim uspeh u radu!

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Opština Apatin poziva i očekuje buduće srednjoškolce
Nagrađeni đaci primljeni u Gradskoj upravi grada Sombora

Kategorije

Izbornik