Odštampajte ovu stranicu
Somborski PSIHOZON vas poziva da zajedno obeležimo 10. oktobar - Svetski dan mentalnog zdravlja

* Centar za individualni razvoj i unapređenje društva - PSIHOZON, iz Sombora, priprema obeležavanje SVETSKOG DANA MENTALNOG ZDRAVLjA - 10.OKTOBRA, kao i svake godine. Ovaj značajan datum za psihičko zdravlje, ali i zdravlje uopšte, realizujemo, kažu u Psihozonu, u saradnji sa različitim institucijama i organizacijama, kao i stručnjacima, kako na lokalu, tako i šire

I ove godine ovaj važan datum biće obeležen na način kako to nalažu preporuke nadležnih, u vezi sa korona virusom. Reč je o javnoj akciji u nedelju, 10 oktobra, u centru Sombora (plato kod Gradske kuće/“Ćelavog trga“).

Cilj obeležavanja ovog dana jeste skretanje pažnje javnosti, kako šire, tako i stručne, na važnost brige, zaštite i očuvanja psihičkog zdravlja, kao i smanjenja predrasuda i stigme prema osobama sa psihičkim problemima i bolestima. To je poseban izazov i važno je u svim situacijama i vremenima, a posebno u ovim aktuelnim i veoma izazovnim, vremenima pandemije.

Bilo bi nam drago da nam se pridružite - poručuju organizatori!

Osim javne akcije koju pripremaju, biće realizovano i psihološko savetovalište za mlade i psihološko savetovalište za odrasle, kao i psihološke radionice namenjene mladima, u saradnji sa srednjim školama. To podrazumeva poziv da ovu informaciju podelite i vašim kontaktima, saradnicima, kolegama i drugima, kako bi informacija bila što dostupnija svim zainteresovanim stranama. Stručne usluge koje pružaju u Psihozonu u okviru psihološkog savetovališta za mlade i za odrasle bile su besplatne tokom avgusta, septembra a isto tako i ovog meseca.

Aktivnosti realizuju kompetentni stručnjaci iz oblasti psihičkog zdravlja - psiholozi, sa dugogodišnjim i raznovrsnim iskustvom u radu sa ljudima, posebno ranjivim društvenim grupama. Napominjemo, podvlače, da je realizaciju ovih aktivnosti podržao Grad Sombor, kao i Ministarstvo omladine i sporta u okviru projekata Psihozona: „Psihološko savetovalište za mlade u 2021. godini“, potom „Psihološko savetovalište za odrasle u 2021. godini“, kao i „Psihološki kutak za mlade“ u okviru projekta „Lokalna zajednica u službi ličnog i socijalnog razvoja mladih u Somboru“ koju Psihozon realizuje u partnerstvu sa Gradom Somborom, čije aktivnosti finansira Ministarstvo omladine i sporta.

Više informacija možete videti na fb stranici: /Psihozon: https://www.facebook.com/psihozon odnosno:

https://www.facebook.com/events/645577799762654

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima) 
Pročitano 319 puta
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…