Somborski PSIHOZON vas poziva da zajedno obeležimo 10. oktobar - Svetski dan mentalnog zdravlja

* Centar za individualni razvoj i unapređenje društva - PSIHOZON, iz Sombora, priprema obeležavanje SVETSKOG DANA MENTALNOG ZDRAVLjA - 10.OKTOBRA, kao i svake godine. Ovaj značajan datum za psihičko zdravlje, ali i zdravlje uopšte, realizujemo, kažu u Psihozonu, u saradnji sa različitim institucijama i organizacijama, kao i stručnjacima, kako na lokalu, tako i šire

I ove godine ovaj važan datum biće obeležen na način kako to nalažu preporuke nadležnih, u vezi sa korona virusom. Reč je o javnoj akciji u nedelju, 10 oktobra, u centru Sombora (plato kod Gradske kuće/“Ćelavog trga“).

Cilj obeležavanja ovog dana jeste skretanje pažnje javnosti, kako šire, tako i stručne, na važnost brige, zaštite i očuvanja psihičkog zdravlja, kao i smanjenja predrasuda i stigme prema osobama sa psihičkim problemima i bolestima. To je poseban izazov i važno je u svim situacijama i vremenima, a posebno u ovim aktuelnim i veoma izazovnim, vremenima pandemije.

Bilo bi nam drago da nam se pridružite - poručuju organizatori!

Osim javne akcije koju pripremaju, biće realizovano i psihološko savetovalište za mlade i psihološko savetovalište za odrasle, kao i psihološke radionice namenjene mladima, u saradnji sa srednjim školama. To podrazumeva poziv da ovu informaciju podelite i vašim kontaktima, saradnicima, kolegama i drugima, kako bi informacija bila što dostupnija svim zainteresovanim stranama. Stručne usluge koje pružaju u Psihozonu u okviru psihološkog savetovališta za mlade i za odrasle bile su besplatne tokom avgusta, septembra a isto tako i ovog meseca.

Aktivnosti realizuju kompetentni stručnjaci iz oblasti psihičkog zdravlja - psiholozi, sa dugogodišnjim i raznovrsnim iskustvom u radu sa ljudima, posebno ranjivim društvenim grupama. Napominjemo, podvlače, da je realizaciju ovih aktivnosti podržao Grad Sombor, kao i Ministarstvo omladine i sporta u okviru projekata Psihozona: „Psihološko savetovalište za mlade u 2021. godini“, potom „Psihološko savetovalište za odrasle u 2021. godini“, kao i „Psihološki kutak za mlade“ u okviru projekta „Lokalna zajednica u službi ličnog i socijalnog razvoja mladih u Somboru“ koju Psihozon realizuje u partnerstvu sa Gradom Somborom, čije aktivnosti finansira Ministarstvo omladine i sporta.

Više informacija možete videti na fb stranici: /Psihozon: https://www.facebook.com/psihozon odnosno:

https://www.facebook.com/events/645577799762654

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima) 
Pročitano 289 puta

       

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…