"Šta znaš o saobraćaju" - osnovci na ovom tradicionalnom opštinskom takmičenju pokazali visok nivo znanja

* Opštinsko takmičenje 49. ciklusa „Šta znaš o saobraćaju“ održano je pretposlednje aprilske subote (21. april), na platou ispred  GH „Mostonga“

Učenici osnovnih škola u kojima je održano školsko takmičenje, nadmetali su se u poznavanju saobraćaja u tri discipline – teoretskom poznavanju pravila i bezbednog ponašanja u saobraćaju, vožnji na poligonu spretnosti (praktičan deo) i vožnji na poligonu praktičnog ponašanja u saobraćaju (takođe praktičan deo).

Đaci su se takmičili prema godinama starosti u tri grupe i to: grupa A je obuhvatila učenike do 10 godina, grupa B od 10, 11 i 12 godina starosti i grupa C učenike koji u 2018. godini navršavaju 13 godina starosti.

Ispit na poligonu spretnosti

Prema ostvarenim rezultatima plasman na Okružno takmičenje u B kategoriji ostvarili su: Jelena Zirić i Dejan Rodić, učenici OŠ „Nikola Tesla“ – Kljajićevo, Marta MaleševićOŠ „Branko Radičević“ – Stapar i Mihajlo Milković, učenik OŠ „Bratstvo Jedinstvo“ – Sombor.

U C kategoriji na okružnom takmičenju Sombor će predstavljati: Helena Miščević, Ivana Romčević i Milutin Đikandić, svi učenici OŠ „Nikola Tesla“ u Kljajićevu i Nebojša Rogulja, učenik OŠ „Branko Radičević“ u Staparu.

Prema kalendaru takmičenja, Okružno takmičenje biće organizovano 13. maja ove godine.

Takmičenje „Šta znaš o saobraćaju“ je podržao grad Sombor sa 401.000 dinara.

Antonio Ratković, zamenik gradonačelnice i Panto Petrović, direktor AMK "Magnet"

- Podržali smo ovaj projekat zato što podstiče učenike da u saobraćaju na putevima učestvuju na način koji će doprineti njihovoj ličnoj, ali i opštoj bezbednosti. Učenici osnovnih škola, pripremajući se za takmičenje, imali su priliku da više vremena posvete pravilima i veštinama bezbednog ponašanja u saobraćaju, kako teoretski tako i praktično. Sve to bi trebalo da rezultira manjim brojem saobraćajnih nezgoda sa tragičnim posledicama - podvukao je Antonio Ratković, zamenik gradonačelnice Sombora i predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja.

Takmičenje je organizovao AMK „Magnet“ Sombor.

Medijska pratnja: Novi Radio Sombor

Rubrika je objavljena u okviru realizacije i sprovođenja projekta na javni poziv sufinansiranja Grada Sombora, pod nazivom „Deco, zdravo – dvostruki multikulturalni Novi Radio Sombor za sve gradske i osnovne škole naseljenih mesta somborskog gradskog područja“. Korisnik sredstava, Udruženje PODIUM, izdavač Novog Radio Sombora putem kojeg ostvaruje imenovani projekat u oblasti informisanja građana od strane medija na području Grada Sombora, zahvaljujući sredstvima iz budžeta grada Sombora za 2018. godinu.

Pročitano 1469 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…