POINT konferencija u Sarajevu: Cilj da se okupi region

* POINT konferencija (Politička odgovornost i nove tehnologije) najveća je konferencija ovog tipa u regionu jugoistočne Evrope. Od svog prvog izdanja 2011. godine, postala je jedinstveno mesto susreta građanskih aktivista/kinja i predstavnika/ca civilnog društva iz jugoistočne Evrope, ali i iz čitavog sveta, kao i platforma za razmenu ideja i inovativnih rešenja za promociju odgovornog i otvorenog društva

Besa Rašiti na POINT konferenciju došla je iz Severne Makedonije. - Dolazim iz NVO "Milenium" iz Tetova, prvi put sam na konferenciji, sve je odlično organizovano a debate su dobro osmišljene. Nisam očekivala ovakvo interesovanje učesnika i fascinirana sam ne samo temama koje su bitne za budućnost već i Sarajevom - u razgovoru je izdvojila Besa iz Tetova.

Brojnim panel-diskusijama, na konferenciji je razmenjivano iskustvo o temama kao što su: rad i radne navike u budućnosti, poštovanje ljudskih prava u pandemiji, uticaj pandemije na razvoj velikih tech globalnih kompanija, ekspanzija brojnih teorija zavera u protekle dve godine, pandemija i mentalno zdravlje, važnost naučne komunikacije i odgovornog pristupa u izveštavanju o pandemiji.

Darko Brkan je predsednik Udruženja građana „Zašto ne“, a ovo udruženje organizovalo je POINT konferenciju. - Posle pandemije konačno smo uspeli da uradimo nešto uživo, da okupimo ljude, zajednicu. Cilj POINT konferencije je da okupi jednu zajednicu, koja se bavi političkom odgovornošću, tehnologijom, transparentnošću. Cilj je da okupimo region. Ovoga puta, razgovarali smo o tome gde smo sada kada je u pitanju pandemija - ispričao je Darko Brkan koji je i pionir promocije građanskog aktivizma, političke, medijske i društvene odgovornosti, kao i korišćenja novih tehnologija i digitalnih medija u jačanju demokratije u Bosni i Hercegovini.

Na POINT konferenciji, pod nazivom „Coming home" (Povratak kući), tokom dva dana razgovaralo se o brojnim aspektima pandemije COVID-19. Konferencija je održana u Domu mladih Sarajevo.

- U dodatku, sledi slajd-foto set uz još jednu zanimljivu fotografiju-iznenađenja (broj 4) naše novinarke koja će, sigurni smo, naići na opšte oduševljenje/jer u pitanju su jedni od simbola Sarajeva ali i bivše države i regiona koji su ostali na srcu svim generacijama - 

Novinarka: Maja Radu

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima)

Pročitano 347 puta

       

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…