Antonija Nađ Kosanović povodom Evropske nedelje mobilnosti: - Krećimo se više peške, koristimo bicikl, uživajmo u prirodi, bićemo zdraviji

* Evropska nedelja mobilnosti traje kao što smo najavili od 16. do 22. septembra, a  u Somboru je danas organizovana promocija zdravlja i zdravih navika

Građani su mogli da provere nivo šećera u krvi, krvni pritisak, da čuju stručne savete za zdravlje. „

I sama koja je dala primer, gradska većnica za zdravstvo, sport, omladinu i decu Antonija Nađ Kosanović, a (očekivani) rezultati šećera u krvi i izmerenog krvnog pritiska su odlični, što je i razumljivo za jednu dugogodišnju vrhunsku sportistkinju i trenera, napomenula je: - Cilj ove manifestacije jeste da promovišemo nemotorizovane oblike kretanja, da se više krećemo peške, vozimo bicikl i koristimo prirodne oblike kretanja, kako bismo bili zdraviji. Kroz ovu manifestaciju smo pripremili veliki niz programa, kojim želimo našim sugrađanima da podignemo svest koliko je lepo baviti se sportom i biti u prirodi.

Ovu manifestaciju promovisanja zdravlja i podizanja nivoa svesta građana koliko je važno svakodnevno kretanje, rekreacija, zdravili vidovi života, organizovali su Grad Sombor, Gradska organizacija Crvenog krsta, Zavod za javno zdravlje, Srednja medicinska škola „Dr Ružica Rip“, kao i članovi Saveta za rodnu ravnopravnost, u saradnji sa Kancelarijom EU u Srbiji, odnosno EU info point Novi Sad.

Evropska nedelja mobilnosti pokrenuta od strane Evropske komisije, protiče već 20 godina. U Somboru su u okviru manifestacije isplanirane različite aktivnosti, kao što su sportić za decu, javni čas rekreacije za žene, šetnja Velikim bačkim kanalom, biciklistička tura, a 22. septembar je datum koji obeležava Dan bez automobila.

Pozvani su svi sugrađani da budu uključeni i da taj dan, ukoliko su u mogućnosti, da ne koriste automobil, već idu peške ili biciklom.

- U dodatku, galerija fotografija -

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima!)

Pročitano 294 puta

       

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svako ko želi, može da postane saradnik Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast koja vam je bliska, pošaljite vest, informaciju, fotografije, istražite.

Postanite dopisnik, iz svog mesta gde trenutno ili trajno boravite, svoje države. 

Dobrodošli saradnici u marketingu, menadžmentu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefoni: +381-65-8-675-445

+381 25 510-1641

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…