In memoriam: Dušan Sekulić (1947 - 2022) +

* Postoje ljudi za koje jednostavno morate da kažete, oni ne mogu da odu. Jer kraja putu za njih ne postoji. Takav je bio i ostaće Dušan Sekulić

Sombor tuguje nakon vesti da je preminuo jedan od omiljenih sugrađana, koji će ostati voljen i mnogo šire van grada u kojem je živeo i stvarao. Lično, imao sam sreću da upoznam ovog čoveka još kao dete, upisavši odsek harmonike u somborskoj muzičkoj školi "Petar Konjović". Kad bismo prošli hodnikom, mi deca, a naš Dule, kako smo ga odmilošte voleli zvati, uvek negde nekako užurbano hodio, no da je uvek imao vremena da nam se osmehne, pa je i nama malim đacima imponovalo da nam se javi jedan tako fini gospodin. Smatrali smo ga zaštitnim znakom jedne od najuspešnijih muzičkih škola od Jugoslavije, sve do danas. Bila mi je i čast završiti muzičku školu u kojoj je on radio.

I gospodin i narodni čovek, baš retkost, sve usklađeno u njegovom primeru. Uvek doteran, markantan, osmeha koji je dovoljno govorio o njegovoj dobroti. Ali i sposobnostima. Vešt na poslovima sekretara škole koju je toliko voleo i koja je volela njega i kojom je uveliko doprinosio izuzetnim rezultatima, inteligentan u organizaciji posla, brzini i spretnošću, svoja iskustva preneo je društvenim angažmanom i odlaskom u zaslužene penzionerske dane, jer nije znao mirovati. Pod njegovim rukovodstvom Zavičajno udruženje Srba "Korijeni" doseglo je svoju potpunu afirmaciju. Spajao je ljude, udruženja, voleo je svoj narod a poštovao jednako sve druge. Zaista, žalost je reč mala kojim bi se opisala osećanja nakon samo fizičkog odlaska ove ljudine.

Ispraćaj Dušana Duška Sekulića je u ponedeljak, 29. avgusta gospodnje 2022. u 12 časova iz kapele na Velikom pravoslavnom groblju u Somboru.

Večna mu slava i hvala za sve što je učinio za Sombor, decu i sugrađane!

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima!)

Pročitano 2224 puta

       

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svako ko želi, može da postane saradnik Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast koja vam je bliska, pošaljite vest, informaciju, fotografije, istražite.

Postanite dopisnik, iz svog mesta gde trenutno ili trajno boravite, svoje države. 

Dobrodošli saradnici u marketingu, menadžmentu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefoni: +381-65-8-675-445

+381 25 510-1641

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…