Kula, sednica Saveta Zapadnobačkog upravnog okruga: Zaključci o najvažnijim vitalnim pitanjima infrastrukture na čitavom području regije

• U četvrtak, 18. avgusta u prostorijama Opštinske upave Kula održana je sednica Saveta Zapadnobačkog upravnog okruga kojom predsedava načelnik Okruga Goran Nonković

Na sednici su od strane članova Saveta predstavljeni izveštaji o aktuelnim infrastrukturnim projektima na teritoriji Zapadnobačkog upravnog okruga čiji su nosioci jedinice lokalnih samouprava. Načelnik Okruga Goran Nonković izvestio je o statusu i aktivnostima u vezi sa planskom i projektno tehničkom dokumentacijom brze saobraćajnice, deonice od graničnog prelaza Bački Breg do administrativne granice između opština Kula i Vrbas, zatim o projektu nautičkog turizma i marine, primeni Uredbe o uslovima za plovidbu i pravilima plovidbe na unutrašnjim vodama i posledično oformljenja lučkog područja i međunarodnog putničkog pristaništa na Dunavu kod Bezdana, na lokaciji kod Muzeja Batinske bitke.

Takođe, Nonković je detaljno precizirao o daljem unapređenju putničkog železničkog saobraćaja na deonici Sombor - Vrbas - lokalna pruga broj 307. Nakon izlaganja zaključeno je da svaki projekat, bez obzira koja od jedinica lokalnih samouprava je nosilac - ima pozitivne refleksije na ostale samouprave na teritoriji Okruga.

Prisutni su upoznati i sa fazom u kojoj se nalazi JKP „Regionalni centar za upravljanje otpadom Rančevo“. Izvestilac o ovoj temi je bio direktor tog javnog komunalnog preduzeća Miroslav Kovačić koji je podvukao da je Evropska banka za obnovu i razvoj, kao finansijer ovog projekta vrednog 34 miliona evra, angažovala konsultanta čiji je zadatak da pripremi dokumentaciju za javnu nabavku za izvođača radova. Očekuje se da to bude početkom naredne godine, a da radovi otpočnu u toku aprila-maja 2023.

Sedinici su prisustvovali i u radu učestvovali svi članovi Saveta, rukovodeći, načelnik ZBUO Goran Nonković, gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, predsednik Opštine Kula Damjan Miljanić, predsednica Opštine Apatin Dubravka Korać i zamenica predsednika Opštine Odžaci Dejana Salaj, i kao što je navedeno direktor Javnog komunalnog preduzeća „Regionalni centar za upravljanje otpadom Rančevo“ Miroslav Kovačić.

- U dodatku, galerija fotografija -

Rubrika je sastavni deo ovogodišnjeg medijskog projekta "Svi smo jedno-višejezično, vaš Novi Radio Sombor" sufinansiranog iz budžeta Grada Sombora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima!)

Pročitano 218 puta

       

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svako ko želi, može da postane saradnik Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast koja vam je bliska, pošaljite vest, informaciju, fotografije, istražite.

Postanite dopisnik, iz svog mesta gde trenutno ili trajno boravite, svoje države. 

Dobrodošli saradnici u marketingu, menadžmentu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefoni: +381-65-8-675-445

+381 25 510-1641

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…