Uspešno održano Okružno sportsko takmičenje penzionera: Stasali za nove pobede

* Prvog avgustovskog petka održano je sportsko takmičenje penzionera Zapadnobačkog upravnog okruga. Uz predstavnike domaćina, Grada Sombora, učestvovale su i ekipe sve tri opštine Okruga, Apatin, Odžaci i Kula. Okružno prvenstvo sportista penzionera posetila je gradska većnica za sport, omladinu, decu i zdravstvo Antonija Nađ Kosanović

Takmičilo se u pet disciplina i to: slobodna bacanja na koš, izvođenje penala (fudbal), brzo hodanje-štafeta, šah i pikado. Takmičenje je proticalo na dve lokacije, Udruženju penzionera - pikado i šah, a u Sokolskom domu Sportskog centra Soko, slobodno bacanje na koš, izvođenje penala i brzo štafetno hodanje. Stratovalo je oko 60 učesnika. raspoloženih da pruže svoj maksimum i pre svega, u fer-plej sportskom nadmetanju.

U izvođenju penala (fudbal) učestvovale su četiri ekipe, s tim da su MOP Stapar, OUP Odžaci i OUP Kula imali isti broj bodova po 12, te je prema Propozicijama za ekipnog pobednika proglašena ekipa OUP Kula koja je najstarija prema godinama učesnika.

Slobodno bacanje na koš - učestvovale su tri ekipe, i to MOP Aleksa Šantić, OUP Kula i OUP Odžaci. Ekipa OUP Kula je osvojila prvo mesto.

Brzo hodanje (štafeta) okupilo je tri ekipe, iz GUP Sombor sa dva sastava i OUP Odžaci. Najbolje vreme imala je ekipa iz Odžaka, i to 00:49,00 sekundi.

U disciplini šaha nadmetalo se 8 igrača i rađeno je po principu pojedinačnog nadmetanja. Prvo mesto osvojio je Marin Ilić iz Sombora, na drugo se plasirao Bogdan Đuk, Sombor dok je trećeplasirani Jovan Mitrović iz Odžaka. Suđenje je vodio savezni sudija Radomir Kovačić.

Bacanje pikada je bilo najmasovnije, sa zastupljenih 7 ekipa. I mesto je osvojila ekipa OUP Apatin sa 274 boda, II mesto prva ekipa GUP Sombor sa 250 bodova, a III MOP Stapar, 235 bodova. Slede: IV mesto OUP Kula 196 bodova, V mesto OUP Odžaci, 189 bodova, VI mesto - treća ekipa GUP Sombor sa 182 boda I VII mesto, druga ekipa GUP Sombor, 176 bodova. U ovoj disciplini je proglašen i najbolji učesnik, a to je Božica Ćeran iz Apatina koja je nagrađena zlatnom medaljom - donacija štamparije 025 Red Line DOO Sombor.

Bila je to istovremeno prava prilika za generalnu probu odnosno dobru proveru fizičkih spremnosti pred Pokrajinsko prvenstvo, zakazano 15. avgust u Zrenjaninu.

Takmičenjem je rukovodila Vidosava Bošnjak, predsednica sportske sekcije Gradskog udruženja penzionera Sombor.

- U galeriji fotografija pogledajte niz ilustracija sa ovog zanimljivog i dobro osmišljenog događaja - 

Rubrika je sastavni deo ovogodišnjeg medijskog projekta "Svi smo jedno-višejezično, vaš Novi Radio Sombor" sufinansiranog iz budžeta Grada Sombora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima!)

Pročitano 190 puta

       

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…