Antonio Ratković gradonačelnik Sombora: - Neka se nikada ne zaboravi (4. avgust 1995 - 4. avgust 2022)

* U Partku heroja u srcu Sombora danas su, 4. avgusta, na dan najvećeg pogroma srpskog naroda u istoriji, iz Republike Hrvatske, položeni venci, na Spomenik žrtvama ratova 1990-1999. Još jednom je Sombor, kao jedan od najvećih centara prihvatanja sabraće iz severne Dalmacije 1995. godine, obeleženo sećanje na stradalništvo, najnehumaniji progon Srba u takozvanoj hrvatskoj vojnoj akciji „Oluja“

Podsetimo, te nesrećne godine je između 4. i 9. avgusta stradalo više čak od 1.600 Srba. Bez svojih ognjišta gde su rođeni, stekli domove i decenijama napredovali s kolena na koleno, njihova drevna ognjišta koja su se nalazila na teritoriji Republike Hrvatske, ostalo je čak 250 hiljada Srba.

Delegacija Grada Sombora odala je i ovom najtužnijom prilikom za srpski narod počast svojim sunarodnicima a od kojih je uklesano čak 186 imena na spomeniku u Somboru. On ostaje svedočanstvom jednog bezumnog vremena, zločinačkog čina koje čovečanstvo ne pamti.

Delegacija Grada Sombora bila je u sastavu, gradonačelnik Antonio Ratković, zamenica gradonačelnika Ljiljana Tica i članovi Gradskog veća Antonija Nađ Kosanović i Darko Smiljanić. Takođe, i čelnici Pokreta ratnih veterana Sombor, Udruženja ratnih i vojnih invalida grada Sombora i Udruženja boraca i potomaka „Kordun“ Čonoplja.

Potom su se upisali u knjigu sećanja I tuge: - U čast svima koji su dali svoje živote u ratovima 90-tih. Neka se nikada ne zaboravi. Nek im je večna slava - upisao je Antonio Ratković, gradonačelnik Grada Sombora.

Nezaboravljeni, uvek će živeti sa nama - Novi Radio Sombor, Udruženje "PODIUM"

- Pogledajte i galeriju sa ovog događaja tuge i bola ispod -

U posebnim fotogalerijama objavićemo ilustrativno i pojedinačne rubrike posvećene obeležavanju najvećeg progona srpskog naroda iz Republike Hrvatske, a u internet radiju Novog Radio Sombora možete da slušate i tonske zapise.

Fotografije: Mirjana Perić

Tekst: Siniša Stričević

- Rubrika je sastavni deo ovogodišnjeg medijskog projekta "Svi smo jedno-višejezično, vaš Novi Radio Sombor" sufinansiranog iz budžeta Grada Sombora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima!)

Pročitano 211 puta

       

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…