Odštampajte ovu stranicu
Etno kuća 'Bakin spomenar' u Bezdanu - otvaranje u nedelju, 12. juna

* Nova turističko-kulturološka ali i duge tradicije vredna ponuda na somborskom području: U Bezdanu je u nedelju 12. Juna (17:30) zakazano otvaranje Etno kuće "Bakin spomenar". Reč je jednom novom, autentičnom zdanju sa elementima domaćinstva iz nekih davnih vremena

- Moj sin i snaja su osnivači - priča nam Nada Martinčević naša saradnica i prijateljica, takođe članica tog udruženja i dopunjuje: - Udruženje je osnovano 16. maja ove godine. U okviru udruženja, postoji Etno kuća "Bakin spomenar". Stara stotinak godina, u sebi čuva eksponate sa kojima su se služili naši preci. Prikupljali smo ih skoro tri godine i sada želimo da to i drugi vide.

Etno kuća je inače muzejskog kapaciteta bez smeštaja. Ulaz je besplatan, a svi zaineresovani mogu da se jave Željku Martinčeviću, na telefon 069/0095787.

Postoji ovde takođe, mogućnost ručka za grupe do desetak ljudi ali uz kako kažu srdačni domaćini, dogovor. Naravno, degustiraćete razna starinska jela i poslastice.

Kuća se nalazi u Bezdanu, na adresi, ulica Pusta 79.

- Osim cilja, postojanja, očuvanja i održavanja zavičajnog doma i kulture naših predaka, nače udruženje se jednako tome, bavi humanitarnim radom - podvlači Nada Martinčević. - Želimo da pružimo pomoć Domu za decu bez roditeljskoj staranja „Mika Antić“ i Sigurnoj kući. Planiramo i radionice, kao što su rad sa prirodnim materijalima i plodovima šume. Plan je i opremanje kuhinje u kojoj će biti pripremana jela iz "Bakine kuhinje" što će posebno uvek biti ponuđeno gostima. Sve veće manifestacije održavaćemo u restoranu " Stari Đeram“ u Somboru.

Otvaranje je u nedelju 12. juna u 17:30 časova.

- Pogledajte i zanimljivu galeriju fotografija -

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima)

Pročitano 1319 puta

Galerija slika

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…