Gradski muzej Sombor: Otvorena izložba '50 za 50 - oni su nas učili'

* U Galeriji temtaskih izložbi Gradskog muzeja Sombor sinoć je upriličeno otvaranje izložbe „50 za 50 - oni su nas učili“. Izložbu je svečano otvorio gradonačelnik Antonio Ratković, koji je pozdravio autore izložbe i prisutne goste i istovremeno istakao da Sombor s razlogom nazivaju gradom bogate kulturne baštine, čuvarem tradicije, negovateljem raskošne istorije, u kojem su mnogi umetnici našli svoj mir i stvarali najistaknutija dela

On je ujedno čestitao jubilej konzervatorima i poželeo im još mnogo uspešnih godina rada. Direktor Gradskog muzeja David Firanj, ovom prilikom istakao je važnost izložbe za Grad Sombor: - Jedna izložba kojom se konzervatori osvrću na ljude koji su u njihovoj struci ostavili značajan trag i na izvestan način postavili temelje za njihov današnji rad, stvaralaštvo i uticaj je pred nama. Ovaj događaj na izvestan način predstavlja uvertiru za nešto što Gradski muzej Sombor očekuje sledeće godine, a to je proslava 140 godina muzejske delatnosti u Somboru. Iste godine, Srpsko arheološko društvo proslavlja identičan jubilej, takođe 140 godina svog rada i tada će Sombor, tim povodima biti organizator Godišnje skupštine Srpskog arheološkog društva.

Grad Sombor i Gradski muzej Sombor su ovogodišnji domaćini redovne Godišnje skupštine Društva konzervatora Srbije, a ove godine Društvo proslavlja i svoj značajan jubilej, pedeset godina rada. Postavku izložbe čini 50 fotografija istaknutih konzervatora, umetničkih portreta ili kadrova iz radnih i privatnih situacija, izrađenih amaterski ili profesionalno. Fotografije su pažljivo birane sa idejom da bude predstavljena osobenost svakog prikazanog konzervatora.

Izložba će trajati do 23. juna.

- Pogledajte i galeriju fotografija (www.sombor.rs) -

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima)

Pročitano 207 puta

       

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…