* Filip Žmaher je, kao najpoznatije ime beogradske muzičke scene, aktuelne na minulom obnovljenom festivalu zabavne i pop muzike Beogradsko proleće '22 na kojem su se predstavili autori i izvođači iz čitave regije (bivše Jugoslavije), otvorio u MTS dvorani (nekadašnjem Domu sindikata) popularnu muzičku manifestaciju

- Koliko je čast otvoriti renomirani festival i pevati prvi, toliko je pomalo i nezahvalno, jer publika danas, pogotovo glasači putem sms-a, instagrama ali i TV prenosa, "zaborave" otpočetka da prate festival uživo pa se dešava u aktuelno doba savremene tehnologije koja umnogome odlučuje kao i u slučaju Beogradskog proleća ove godine, da se prve pesme i nekako zaborave - priča nam o prvim utiscima posle festivala, održanog poslednjeg aprilskog petka, 29. aprila '22, nosilac prepoznatljive boje glasa bas-baritona sa zavidnim rasponom, Filip Žmaher inače miljenik a i sam stvaralac, i rok, bluz, džez muzike.

Kompozicija koju je i finalu Proleća izveo "Oprosti mi" plodotvonog muzičara Vladimira Markovića kojeg pamtimo iz godinama čuvenog dua Vlada i Bajka (inače ga, kao somborskog vojnika takođe pamte brojni Somborci koje je u to romantično vreme iz večeri u veče zabavljo u možda - onda - najlepšoj somborskoj bašti, Doma JNA), dobila je ipak dve prestižne nagrade: Udruženja kompozitora Srbije što je Marković prilikom dodele rekao da posebno priznanje čini kada nagradu dobijete od kolega i to od strane strukovne muzičke organizacije, kao i nagradu za najbolji aranžman, delo Aleksandra Filipovića.

To što je jedna od nagrada žirija recimo, izostala upravo ovoj melodiji koja u balada setnom ritmu podseća na najbolje dane Beogradskog proleća 60/ili 70-tih godina prošlog veka ili na nezaobilazni vodeći evrospski muzički spektakl italijanski San Remo, ne znači da su baš te "vrste" nagrada neko presudno merilo za dalji plasman jedne nove pesme. Naprotiv, mnoge melodije koje nisu dobile nagrade na festivalima ostale su do današnjih dana hitovi, a uz to - prema prvim reakcijama, baš pesma koju je popularni Žmaher kao prvi po redu izvodio, ima priličan broj pozitivnih reakcija, pregleda na popularnim društvenim mrežama odmah po završetku festivala i najbolje rangirana po tim merilima među 18 koliko ih je bilo u takmičarskom programu, što su razlozi da je pala odluka da postane HIT MESECA Novog Radio Sombora.

Filipa Žmahera i njegov novi hit "Oprosti mi", u studijskoj verziji, možete poslušati klikom na strelicu u prostoru rezervisanom (gore) za naslovnu fotografiju u okviru ove rubrike. Isto tako - možete je čuti svakodnevno i u našem drugom mediju, internet programu Novog Radio Sombora uz najavu HIT MESECA, na linku:

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima)

Pročitano 284 puta

       

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…