Novak Đoković dobitnik specijalnog priznanja za najborbenijeg u 2021. povodom jubileja 100 godina lista i časopisa "Borba"

SAOPŠTENJE ZA MEDIJE - OBELEŽILI SMO VEK POSTOJANJA

* U Skupštini grada Beograda juče je održana svečanost povodom obeležavanja 100 godina postojanja imena „Borba“. Osim dokumentarnog filma o prvih sto godina Borbe, uručena su priznanja i zahvalnice zaslužnim institucijama i pojedincima koji su podržali akcije „Borbe“, dali svoj doprinos i uspešno sarađivali tokom protekle godine

Prisutnima se na početku ceremonije obratio direktor „Borbe“ Andrija Jorgić koji je podsetio da se veliki značaj „Borbe“ ogleda i u tome da su za nju pisali i izveštavali velikani naše književnosti i novinarstva, poput Andrića, Selenića, Ćosića...

- Svi oni su bili deo bogate istorije naše kuće. Upravo zato, "Borba" je pokretač mnogih dnevnih, nedeljnih i periodičnih izdanja i slobodno mogu da kažem da je "Borba" kolevka jugoslovenskog i srpskog novinarstva. Važno je da i danas izlazi, kao mesečnik, da čuva tradiciju i ćirilicu - istakao je Jorgić i dodao da je „Borba“ ove godine dobitnik Izuzetne Vukove nagrade i Sretenjskog ordena drugog stepena za naročite zasluge i postignute rezultate u javnim i kulturnim delatnostima, kao i da navedena priznanja posvećuje onima koji su nekada radili u „Borbi“, ali ih i ostavlja kao temelj i zalog budućnosti „Borbe“, a to su upravo mlade snage koje danas čine redakciju istoimenog časopisa.

Dobitnici Borbinih priznanja su Ministarstvo kulture i informisanja, najbolji radnik Branislav Ercegovac, RTV Studio B, Matematička gimnazija, Zavod za javno zdravlje Šabac, Javna biblioteka Doljevac, Tamara Rogović, a Borbino specijalno priznanje za najborbenijeg u 2021. godini pripalo je Novaku Đokoviću. Priznanje u Novakovo ime primio je njegov otac Srđan Đoković.

- Moja supruga i ja često kažemo da smo ga izgubili jer ga retko viđamo, i njega i naše unuke, ali ga je dobio svet. Pravdoljubiv, dobar i istinit Novak je to pokazao i pre nekoliko nedelja, u toj velikoj borbi u kojoj smo nažalost učestvovali i mi kao njegova porodica - rekao je Đoković.

Borba je dodela zhvalnice medijskim prijateljima i institucijama za uspešnu saradnju. Zahvalnice su dobili Večernje Novosti, Štamparija Borba, Radio Fokus, Srpski telegraf, Alo medija sistem, Pošta Srbije, Univerzitetska biblioteka „Svetozar Marković“, DPC Networks, Barcino turs i Kafe Borba.

Proslavi jubileja prisustvovali su pomoćnik ministra kulture i informisanja Slavica Trifunović, Srđan i Dijana Đoković, direktor "Pošte Srbije" Zoran Đorđević, predsednik GO Zvezdara Vladan Jeremić, gradski sekretar za kulturu Ivan Karl...

- U slajd-dodatku pogledajte fotografije sa svečanosti -

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadžaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima)

Pročitano 361 puta

       

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…