Odštampajte ovu stranicu
Održana Osnivačka skupština Saveza udruženja Grada Sombora

* U utorak, 25. januara u sklopu projekta “Dijalog za razvoj Grada Sombora” u sali Dečjeg odeljenja Biblioteke u Somboru održana je osnivačka skupština Saveza udruženja Grada Sombora

Osnivačkoj skupštini prisustvovali su delegati sledećih udruženja: Somborski edukativni centar, Udruženje građana Somborski omladinski BOOM, SAVEZ UDRUŽENjA BORACA NARODNOOSLOBODILAČKIH RATOVA GRADA SOMBORA,  Centar za razvoj zajednice LINK, NVO ”Ženska alternativa”, Centar za pedagoške inicijative, Udruženje za edukaciju i brigu o životinjama ”Malo kraljevstvo”, Društvo za borbu protiv raka, Udruženje “PODIUM”, Udruženje za podršku kreativnog izražavanja KOR, Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama grada Sombora, ARTiFAKT, Centar za individualni razvoj i unapređenje društva - PSIHOZON, CENTAR ZA PREVENCIJU, EDUKACIJU I BEZBEDNOST, Klub ljubitelja stripova Sombor, UDRUŽENjE GRAĐANA ZA RAZVOJ EKO - RURALNOG TURIZMA „PODUNAV“ BAČKI MONOŠTOR, UDRUŽENjE GRAĐANA „BODROG“ BAČKI MONOŠTOR, Udruženje omladine „Start Kljajićevo“ i Centar za društveni razvoj.

Na osnivačkoj skupštini usvojen je Statut Saveza udruženja Grada Sombora, Osnivački akt, i izabrani su članovi Upravnog i Nadzornog odbora kao i Izvršni direktor Saveza.

Za članove sedmočlanog Upravnog odbora izabrani su Dejan Đorđić, Ivana Barać, Blanka Lazić, Vesna Zec, Saša Stojšić, Jelena Štulić i Ružica Rakinić. Za predsednika Upravnog odbora imenovan je Dejan Đorđić, dok je za zamenicu predsednika izabrana Ivana Barać.

U tročlani Nadzorni odbor izabrani su Nikola Lukić, Slobodan Lazić i Petar Grabež.

Generalni sekretar i zastupnik Saveza postao je Srđan Vlaškalić. Sve odluke usvojene su jednoglasno.

U narednom periodu sledi zvanična registracija Saveza u APR-u, ciklus obuka za članice Saveza kao i uspostavljanje dijaloga sa lokalnim vlastima.

Aktivnosti se realizuju u sklopu projekta “Dijalog za razvoj Grada Sombora” koji realizuje Somborski edukativni centar u partnerstvu sa Centrom za pedagoške inicijative, NVO „Ženska alternativa“ i Udruženjem Roma „Beli Golub“. Projekat je finansiran kroz projekat “Dijalog promena: Podrška reformama kroz saradnju organizacija civilnog društva i javnih vlasti” kojim koordinira Beogradska otvorena škola u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Vlade Republike Srbije, Republičkim sekretarijatom za javne politike Vlade Republike Srbije, Centrom za javne politike EU Univerziteta u Beogradu, Olof Palme Centrom kao i u saradnji sa Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske, uz finansijsku podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima)

Pročitano 558 puta
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…