Završena kampanja „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“

* Savet za rodnu ravnopravnost Grada Sombora sproveo je u prethodnom periodu kampanju „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“, u kojoj učestvuje 1.700 organizacija u više od 100 država sveta

Obeležavajući značajne datume tokom ovih 16 dana, među kojima su Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, Svetski dan borbe protiv AIDS-a, godišnjica Montrealskog masakra i Međunarodni dan ljudskih prava, realizovano je nekoliko različitih aktivnosti.

Zvanični početak kampanje obeležen je uličnom akcijom informisanja građana o samoj kampanji i njenom istorijatu, a u ulici Laze Kostića upriličena je i izložba „Znamenite žene somborske“, u saradnji sa Kulturnim centrom "Laza Kostić". Prvog decembra, volonteri Crvenog krsta Sombor takođe su uličnom akcijom, već tradicionalno, informisali mlade sugrađane o svim važnim informacijama u vezi sa AIDS-om i HIV. U saradnji sa Crvenim krstom Sombor, 3. decembra, organizovano je predavanje u Domu penzionera u Bezdanu. Predavač Nataša Todorović u ime Crvenog krsta Srbije govorila je o nasilju nad starim osobama, te načinima za njegovu prevenciju i prepoznavanje.

Aktivnostima su se priključile i Osnovna škola „22. Oktobar“ Bački Monoštor i Osnovna škola Bratstvo Jedinstvo Sombor. Potom, 6. decembra, na Dan sećanja na Montrealski masakr, u saradnji sa pedagoškinjama - Snežanom Stamatović i Editom Sakali, realizovane su radionice sa učenicima četvrtog, petog, sedmog i osmog razreda, kroz koje su deca upoznata sa pojmovima rod, pol i rodno zasnovano nasilje. U Somboru su organizovani i časovi samoodbrane za žene, u okviru programa besplatne rekreacije.

Tokom trajanja čitave kampanje, dekorativna rasveta na Galeriji savremene umetnosti Gradskog muzeja, bila je u narandžastoj boji, koja je zaštitna boja ove kampanje, a simbolizuje svetlu budućnost devojčica i žena, te nadu i pozitivno gledište na svet bez nasil 

prati, piše: Srđan Ačanski, dipl.turizm.
 
Rubrika je sastavni deo ovogodišnjeg projekta "Uvek na licu mesta" sufinansiranog iz budžeta grada Sombora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.
 
Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor
 
(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima)
Pročitano 352 puta

       

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…