JVP Vode Vojvodine: Održana vežba odbrane od poplava u Bačkoj Palanci

Saopštenje sa jasnost

* U Bačkoj Palanci je juče prikazana vežba odbrane od poplave koju su zajednički organizovali JVP „Vode Vojvodine, VD „Dunav“ A. D. Bačka Palanka i predstavnici lokalne samouprave

Događaju su prisustvovali direktor JVP „Vode Vojvodine“ Srđan Kružević, predsednik Opštine Bačka Palanka, Branislav Šušnjica i direktor VD „Dunav“ A. D. Bačka Palanka, Goran Radišić. Cilj vežbe je adekvatna priprema za sprovođenje odbrane od poplava, kao i obuka kadrova koji do sada nisu imali priliku da učestvuju u sprovođenju odbrane.

Direktor JVP „Vode Vojvodine“, Srđan Kružević, je rekao da je jedna od najvažnijih delatnosti preduzeća, upravo odbrana od unutrašnjih i spoljnih voda, te da će se danas prvi put u jednoj zvaničnoj vežbi koristiti mobilne brane kao vid najsavremenije opreme koju koriste sve moderne države.

- Mobilne brane u dužini od 3,7 kilometara i još vredne opreme za odbranu od poplava, dobili smo zahvaljujući pokrajinskim sekretarijatima za poljoprivredu i regionalni razvoj. Njihova prednost u odnosu na zaštitu džakovima ogleda se pre svega u uštedi vremena i broju ljudi. Tih 3,7 kilometara, dvadesetoro ljudi može postaviti za četiri dana, a za istu dužinu ukoliko se koriste džakovi potrebno je 18 dana, po 20 sati rada - precizirao je Kružević. Osvrnuo se i na odbrane od poplava u proteklom periodu koje smo uspešno sprovodili, ali je i napomenuo da sa vodenom stihijom uvek treba biti oprezan.

Vežba je simbolično demonstrirana kod „Spomenika žrtvama odbrane od poplava“ koji je podignut nakon 1965. godine, a bili su prisutni i predstavnici sektora za vanredne situacije iz Bačke Palanke i okolnih opština, srednjoškolci, kao i nekoliko desetina građana kako bi se i sami upoznali sa ovakvim događajima, a u slučaju potrebe i učestvovali u njima.

Služba za odnose sa javnošću 

- Pogledajte još nekoliko ilustrativnih fotografija u dodatku ispod teksta - 

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor
(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima)
Pročitano 301 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…