U Stanišiću obilježena obljetnica Savezne kolonizacije HRvata iz HRvatske u Vojvodinu

* U petak 15. listopada obilježena je 76.obljetnica Savezne kolonizacije Hrvata iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine u Vojvodinu, najviše u sela Stanišić i Riđicu

Predavači su bili prof. Ivan Karan, predsjednik Hrvatskog kulturnog društva “Vladimir Nazor” iz Stanišića i dipl.ing.agroekonomije Slobodan Karan iz Beograda. Ivan Karan je obradio temu školstva u Dalmaciji između dva Svjetska rata, za vreme NOB-a, školstvo u Stanišiću do Drugog svjetskog rata, te školstvo nakon dolaska kolonista.

Slobodan Karan je govorio o uzrocima i posljedicama formiranja seljačkih radnih zadruga, te o formiranju seljačkih radnih zadruga u Stanišiću. Ovim temama zaokružen je ciklus predavanja i obilježavanja Savezne kolonizacije.

Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama je sufinansirao projekat "Svi jezici - jedno blago" aplikanta Udruženja "Podium" putem medija Novog Radio Sombora na Konkursu za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja za 2021. godinu. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.  

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor
(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima!)
Pročitano 220 puta

       

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…