Međunarodni skup na Pedagoškom fakultetu u Somboru „Promene u obrazovanju - 20 godina posle“

* Proteklog vikenda, od 8. do 10. oktobra, održana je trodnevna konferencija pod nazivom „Promene u obrazovanju-20 godina posle“. Događaj je organizovao Somborski edukativni centar u saradnji sa Pedagoškim fakultetom u Somboru na kojem je i priređen skup. Učesnike su na početku pozdravili prof. dr Mihael Antolović, prodekan za nauku i međunarodnu saradnju, Siniša Borota, pomoćnik gradonačelnika Sombora, prof. dr Ivan Jerković, predsednik Društva psihologa Srbije, kao i Bjanka Damjanović i Srđan Vlaškalić iz Somborskog edukativnog centra

Konferencija je okupila više od 30 učitelja koji su u periodu od 2001. do 2006. godine studirali na fakultetima u Osijeku, Puli, Bijeljini, Jagodini, Beogradu i Somboru i tokom školovanja bili učesnici međunarodnih projekata studentske saradnje koje su inicirali studenti Pedagoškog fakulteta u Somboru.

Tokom konferencije, predstavnici zemalja učesnica su se kroz polučasovna izlaganja osvrnuli na tadašnje međunarodne projekte i njihov uticaj na razvoj njihovih karijera, kao i na hronologiju promena u obrazovanju koje su se dogodile u poslednjih 20 godina u njihovim državama. Tokom trodnevnog susreta učesnici su imali priliku da posete zgradu Županije i Narodno pozorište Sombor.

Treći dan konferencije bio je rezervisan za završne zaključke i planiranje novih međunarodnih projekata kroz koje će se podsticati saradnja relevantnih obrazovnih institucija u regionu, uključujući fakultete, škole i organizacije civilnog društva.

Podršku organizaciji konferencije osim Pedagoškog fakulteta u Somboru, pružili su i Dom učenika srednjih škola u Somboru i Grad Sombor.   

Piše: Ivana Barać

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor
(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima!)
Pročitano 310 puta

       

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…