Odštampajte ovu stranicu
Svečano otvoren i u sjaju uspeha održan 41. velelepni Međunarodni Sajam peradarstva u Somboru

* U svim salama Gradske hale "Mostonga" u Somboru je u petak, 27. januara otvoren najveći i najstariji na Balkanu Međunarodni sajam peradarstva

Ovu priredbu, po mnogo čemu jedinstvenu u Evropi, najavio je u ime Gradske uprave Sombor, prim. dr Zoran Parčetić, predsednik Skupštine Grada Sombora. Ujedno, to je rekordna smotra do sada, kako po broju izlagača, vrstama prekrasnih sorti, do broja posetilaca. rekao je direktor Sajma Parčetić.

U ulozi domaćin, funkcioner Društva odgajivača sitnih životinja "Sombor 1871" Ivan Gromilović podvukao je da je u početku, kada su ga pitali o broju izlagača, da bi bio i zadovoljan da se odazove njih 3.001, a kada je shvatio da je u Sombor došlo više od četiri hiljada odgajivača, to je već rezultat sam po sebi, istakao je.

Manifestaciju je otvorio pomoćnik ministra poljoprivrede i zaštite životne sredine u Vladi Srbije, mr. Nenad Katanić: - Somborci, imate čime da se ponosite. Ovo je najveća smotra ove vrste na Balkanu. Vi samo dokazujete da ste najbolji domaini i služite za svaki ugled i primer. 

Generalni sponzor Sajma je somborska firma Vožd d.o.o, vlasnika Mladena Đurišića.

Prvog dana Sajma, koji je u petak trajao od samog otvaranja do 20 časova, drugog dana (subota, 28. januar) organizatori su otvorili vrata posetiocima u "Mostongi" od samog jutra pa do večeri, 7 - 20 časova, dok je trećeg dana ova manifestacija imala i prodajni karakter ispred samih ulaza u popularni somborski sportski hram, te oni koji nisu do nedelje, 29. januara stigli da uživaju u lepotama dragih prirodnih stvorenja, mogli su u to da se uvere u vremenu od 6 ujutro do 13 časova.

Dobitnici nagradnih ulaznica Novog Radio Sombora su: Zoran Marik, Miroslava Pejin, Milenko Pavičić, Antun Blesak, Katica Novaković i Đoka Štetić.

 

Fotografije: Petar Zambo

Redakcija Novog Radio Sombora

Pročitano 3726 puta
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…