Regeneracija Dunava 2021

* Ekološko-muzički festival koji se održava povodom Međunarodnog Dana Dunava - Regeneracija Dunava, poziva vas u Bački Monoštor - “Selo na sedam Dunava”, 29. juna

Nastao 2008. godine, kao ideja grupe entuzijasta, ovaj festival izgradio je dobro poznati imidž i sinonim je za uživanje u dobroj muzici, pozitivnoj atmosferi i prelepoj prirodi. Objedinjujući dnevne sadržaje - radionice, tribine, izložbe, projekcije... i muzički deo festivala u večernjim časovima, obogaćuje lepezu manifestacija za decu i mlade tokom letnjih meseci.

Akcenat na Specijalnom Rezervatu Prirode “Gornje Podunavlje” i UNESCO Rezervatu Biosfere “Bačko Podunavlje” kroz različite aktivnosti manifestacije podiže svest posetilaca i javnosti o značaju ovih zaštićenih prirodnih bogatstava i same reke Dunav, kao njihove okosnice.

I ove godine, organizatori festivala pripremili su interesantne sadržaje za posetioce.

U utorak, 29. juna od 17 časova u centru sela - na platou ispred biblioteke biće održana „Berza vinila i stripova“, tokom koje će ljubitelji gramofonskih ploča i stripova moći da predstave svoje kolekcije, a sve će biti propraćeno i muzikom koja će biti emitovana sa gramofona.

U večernjim satima, od 21 čas, u Eko-centru biće organizovane projekcije filmova u vidu bioskopa na otvorenom, sa emitovanjem filmova ekološke tematike. Među ostvarenjima koja će biti predstavljena, nalazi se i film „Deca iz vode“, Nataše Milivojević i Marka Prodanovića, koji govori o značaju očuvanja „divljih reka“.   

Sadržaji predviđeni za 29. jun su otvoreni za sve zainteresovane posetioce i besplatni.

A u sredu, 30. juna, u saradnji sa WWF - Svetskom organizacijom za prirodu, biće realizovane edukativne i ekološke aktivnosti sa decom, u SRP „Gornje Podunavlje“, kroz radionice i šetnje stazom „Štrbac“ i posetom Eko-centru „Karapandža“.

Regeneraciju organizuje UG “Podunav” Bački Monoštor, uz podršku Grada Sombora, WWF-Svetske organizacije za prirodu i Mesne zajednice “Bački Monoštor”.

http://skituljko.webs.com/regeneracijadunava.htm

https://www.facebook.com/regeneracijadunava.ecomusicfest/

Kontakt: Zdenka Mitić 0638938128, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor
(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima!)
 
- Dodatak: još jedan najavni plakat, u slajdu -
Pročitano 312 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…