U susret 5. junu, Svetskom danu zaštite životne sredine: Radnici JKP ČISTOĆA Sombor očistili nekoliko lokacija u gradu

* U okviru aktivnosti na uređenju Sombora, ekipe odeljenja Javne higijene Javnog komunalnog preduzeća “Čistoća”, obišle su tokom poslednjih majskih dana nekoliko lokacija na teritoriji Sombora. Time su ujedno zaposleni u tom somborskom gradskom javnom preduzeću dali poruku u vezi sa podizanjem svesti uoči pravog povoda za to, Svetskm danu zažtite životne sredine

Kako bi naši najmlađi mogli bezbedno da se igraju i uživaju na svežem vazduhu, vredni radnici “Čistoće” su očistili igralište na Selenči od pikavaca, ambalaže i drugog otpada. Osim toga, očišćen je parking na kanalu, kao i Šikara, gde će Somborci a i gosti Sombora moći da uživaju u lepim danima koji nas očekuju.

- Zamolili bismo sugrađane da ubuduće ambalažu, pikavce i drugi otpad odlažu na mesta koja su predviđena za to. Posebno vas molimo da obratite pažnju na igrališta i druga mesta gde se okupljaju deca jer je zdravlje i bezbednost najmlađih na prvom mestu - poručuju zaposleni u Javnom komunalnom preduzeću "Čistoća" Sombor.

----------

Svetski dan zaštite životne sredine (ili okoline) dan je koji se obeležava u čitavom svetu svakog 5. juna kroz razne aktivnosti i kampanje, sa ciljem da se skrene pažnja javnosti na brojne ekološke probleme i potrebu očuvanja životne sredine.

Datum 5. jun odredila je Generalna skupština UN jer je tog dana održana Konferencija o zaštiti životne sredine u Stokholmu, 1972. godine. Na konferenciji se okupilo 113 država, koje su priredile zajedničku izjavu o potrebi međunarodne saradnje u cilju zaštite životne sredine. Program zaštite je nazvan UNEP. Predlog da se proslavlja 5. jun je dala delegacija Jugoslavije i prema nekim izvorima, ovo je postao centralni događaj Ujedinjenih nacija. (Izvor: Wikipedia)

Medijska pratnja: Novi Radio Sombor

(Sva autorska prava na objavljivanje zaštićena i zadržana!)

- U dogatku: foto-slajdovi sa aktuelnih aktivnosti radnika somborske "Čistoće" na daljem uređenju Sombora -

Pročitano 383 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…