Novak Đoković Fondacija: Završeni radovi - bolji uslovi za negu u dečijoj bolnici staroj 72 godine

* U okviru projekta Fondacije Novaka Đokovića pod nazivom „Budućnost.Na vreme.“, u Bolnici za pedijatriju “Dr Olga Popović-Dedijer“ rekonstruisan je higijenski deo u 12 dečijih bolničkih prostorija, što uključuje renoviranje pločica, slavina, kada, umivaonika i sanitarnih čvorova

- Krajem prošle godine, želeli smo da podržimo zdravstvene ustanove u njihovim naporima da našim najmlađim generacijama obezbede što bolje uslove za lečenje - kažu u Fondacijia najboljeg sportiste sveta i dopunjuju: - S tim ciljem smo sproveli projekat „Budućnost.Na vreme.“ u okviru kojeg smo kompletno renovirali i opremili svim neophodnim sredstvima prostorije za učenje i igru u tri dečije bolnice u Beogradu.

Jedna od podržanih bolnica je i Bolnica za pedijatriju “Dr Olga Popović-Dedijer” gde sada deca imaju adekvatno okruženje u vidu edukativne zabavne prostorije u kojima se mogu osećati makar približno kao da su kod svoje kuće.

Takođe, zbog velike potrebe bolnice, tim Fonadcije Novak Đoković  je uz podršku partnera Henkel i Minotti sredio sanitarne čvorove u 12 dečjih bolničkih prostorija, kao i higijenske kutke što uključuje renoviranje pločica, slavina, umivaonika i kadica. Kako objašnjava glavna sestra Dragana Palalić, sada zaposleni u bolnici mogu pacijentima da pruže kvalitetnije uslove za negu:

- S obzirom na to da smo mi sekundarna dečija bolnica, redovno imamo zaista veliki broj pacijenata. Bolnica je osnovana još 1949. godine i zbog toga redovno ulažemo u njenu obnovu, ali nam je svakako uvek dobrodošla podrška. Zbog drugih ulaganja, do sada nismo uspeli da obnovimo i higijenske kutke u bolničkim prostorijama. Međutim uz pomoć Fondacije, nakon dugog niza godina smo postigli i to. Ova novina će znatno pomoći i roditeljima, koji su ovde hospitalizovani za vreme lečenja njihove dece.

Kako bi deca dostigla pun potencijal u učenju, socijalnim veštinama, fizičkoj spremnosti i emotivnoj inteligneciji, pre svega moraju imati pristup kvalitetnim zdravstvenim uslovima. Zato ćemo nastaviti da pratimo potrebe naših najmlađih generacija, kako bismo bili sigurni da je svako dete dobilo jednaku priliku za kvalitetan razvoj - napominju u Fondaciji Novak Đoković. 

(U fotografijama ispod teksta još pogledajte:

1. U okviru našeg projekta „Budućnost.Na vreme.“, u Bolnici za pedijatriju “Dr Olga Popović- Dedijer“ rekonstruisali smo higijenski deo u 12 dečijih bolničkih prostorija

2. Deca sada imaju i adekvatno okruženje u vidu edukativne zabavne prostorije u kojima se mogu osećati makar približno kao da su kod svoje kuće)

Medijska pratnja: Novi Radio Sombor

Pročitano 281 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…