Fondacija Novak Đoković: Zajedno smo izmamili osmehe 105 mališana iz sela Vajska i Ljubiš

* Uz podršku više od 1000 velikodušnih pojedinaca i kompanija, uspešno smo realizovali još jednu donatorsku kampanju “Sezona darivanja” tokom koje je prikupljeno preko 100 hiljada evra za izgradnju i opremanje vrtića u selima Vajska i Ljubiš - objavljuju u Fondaciji Novak Đoković

Priča o ovim malim mestima i pravim biserima koji se tamo kriju, putovala je širom sveta. Još jednom smo pokazali kako svačije malo može napraviti veliku promenu. Zahvaljujući prikupljenom novcu, svake godine će više od 100 dece iz sela Vajska i Ljubiš i okolnih mesta rasti u bezbednom i podsticajnom okruženju, igrajući se sa svojim vršnjacima. Time smo napravili još jedan korak bliže našoj misiji da u narednih 10 godina svako dete u Srbiji ima pristup kvalitetnom ranom obrazovanju.

Osnivači Fondacije, Novak i Jelena Đoković, inspirisani gestom svih koji su se pridružili kampanji, odlučili su da svojim ličnim sredstvima dupliraju prikupljenu sumu, čime će za obnovu i rekonstrukciju vrtića u selima Vajska i Ljubiš u narednom periodu biti na raspolaganju 216 hiljada evra.

Bolja budućnost za sve

Zahvaljujući Sezoni darivanja, selo Ljubiš dobiće svoj prvi vrtić! Deca iz ovog malog mesta više neće morati svakodnevno da prelaze oko 5 km da bi mogla da se druže i uče zajedno.

Porodice će biti dodatno motivisane da ostanu, a selo Ljubiš neće pasti u zaborav. Nastaviće da živi kao rodno mesto nekih novih pesnika, naučnika, muzičara ili doktora.

Otvaranjem novog vrtića u selu Vajska, sredini gde u slozi živi čak 25 različitih nacionalnih manjina, Fondacija će doprineti brisanju bilo kakvih stereotipa koji mogu nastati u ranim godinama i uključivanju što većeg broja dece iz marginalizovanih grupa. Kvalitetno rano obrazovanje pomoći će svoj deci da se lakše adaptiraju na sredinu u kojoj žive i da se bez ikakvih prepreka druže i uče sa svojim vršnjacima.

Novi vrtić imaće veće kapacitete, i time deca iz sela Vajska više neće morati da dele samo jednu radnu sobu.

Biće omogućen celodnevni boravak, što će dodatno olakšati roditeljima pri balansiranju poslovnih i porodičnih obaveza. Pomoći će im da obezbede veću finansijusku sigurnost za svoju porodicu.

Snaga zajedništva

Preko 1000 ljudi iz više od 30 zemalja je podržalo kampanju. Donacije su mogle da se uplate i putem SMS-a, tako da je stiglo čak 2000 poruka.

Na naše veliko zadovoljstvo, ističu u Fondaciji, pridružio nam se i dečiji pisac Ljubivoje Ršumović jer je Ljubiš njegovo rodno selo, a sa našom Fondacijom deli iste vrednosti i želju da ni jedno dete u Srbiji ne bude zaboravljeno. Naši poznati glumci i muzičari, kao i mame i tate influenseri, takođe su prepoznali značaj ove kampanje. Među njima su grupa Hurricane, Ivan Bosiljčić, Jelena Tomašević, Sloba Mićalović, Nina Janković, Nenad Pagonis, Ana Štajdohar, Dragana Mićalović, Dušica Stamenković, Aleksandra Bezmarević Stević, Strahinja Ćalović, Dolores Milošev Erdeg, Sofija Miljuš, Stevan Piale i mnogi drugi.

Partneri koji veruju u naš cilj

Značaj otvaranja vrtića u Ljubišu i Vajskoj, prepoznale su i mnoge kompanije koje su svojom podrškom i inspirativnim inicijativama dale pravi primer socijalno odgovornog poslovanjaBrend Donesi se već na početku kampanje pridružio timu Vajska i pokrenuo akciju “Donesi još jedan vrtić u Srbiju”, u okviru koje korisnici prilikom naručivanja obroka mogu donirati sredstva. Na taj način do sada je prikupljeno preko 3000 evra!

Takođe, priče ovih malih mesta je slikovito prikazana i putem limitirane serije proizvoda brenda Škrabac. Na njihovom sajtu i dalje se mogu poručiti preostale zalihe ovih kreativnih poklona.

Podršku su Fondaciji pružile i kompanije Adora Living Solutions i Hooloovoo.

Donatori puni kreativnih ideja

Uspeh Sezone darivanja ne ogleda se samo u prikupljenim sredstvima, nego i u širenju zajednice koja veruje u snagu ranog obrazovanja. Uz donacije nam je stiglo, takođe navode, i pregršt toplih reči koje su dodatno motivisale naš tim da nastavi da stremi ka cilju.

Udružili su se prijatelji, porodice, kolege iz svih delova sveta i na različite zanimljive načine pozivale ljude da se priključe kampanji. Među njima je i Wolfango Poggi iz Italije koji je inspirisao sve svojom inicijativom “Biciklom do znanja” - preći će 1200 km na biciklu kako bi deca iz Vajske imala lepše detinjstvo!

Hvala vam što ste nam i ove godine ukazali poverenje i otvorili srca za dečije snove. Zajedno smo ulepšali budućnost sela Vajska i Ljubiš!

(Pogledajte u galeriji ispod teksta još nekoliko prigodnih fotografija:

1. Marko iz Vajske ima druga Nenada za kojeg do sada nije bilo mesta u vrtiću. Zahvaljujući Sezoni darivanja, uskoro će Nenad dobiti priliku da raste i razvija se u podsticajnom okruženju

2. Priča o selima Vajska i Ljubiš se čula širom Srbije

3. I dečiji pisac Ljubivoje Ršumović se pridružio kapanji, jer je Ljubiš njegovo rodno selo, a sa Fondacijom Novak Đoković deli iste vrednosti i želju da ni jedno dete u Srbiji ne bude zaboravljeno

4. Slogani i 5. Logo Fondacije)

Izvor: Fondacija Novak Đoković (https://novakdjokovicfoundation.org/)

Medijska pratnja: Novi Radio Sombor

Pročitano 765 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…