Kulturnom centru "Laza Kostić" u Somboru uručena nova multimedijalna oprema

* Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković obišao je u utorak, 26. januara rekonstruisanu Veliku salu Kulturnog centra "Laza Kostić" u Somboru gde je ovom prilikom uručio direktorici ove ustanove Vesni Šašić novu multimedijalnu opremu. Oprema je nabavljena u okviru konkursa „Gradovi u fokusu 2020.“ koji je sprovelo Ministarstarstvo kulture i iformisanja a služiće za poslovanje, edukaciju i konferencije koje će se u budućnosti organizovati u ovom prostoru

- Vrednost opreme je oko 2 miliona dinara i mi danas imamo priliku da poklonimo ovu opremu Kulturnom centru. Svakako da i ove godine na konkursu koji raspisuje Ministarstvo kulture i informisanja grad će konkurisati zajedno sa Kulturnim centrom. Nadamo se da ćemo biti uspešni i ono što mene raduje je da smo konačno dobili dom omladine kakav Grad Sombor i zaslužuje - istakao je ovom prilikom gradonačelnik Ratković.

Direktorica Kulturnog centra "Laza Kostić" Vesna Šašić zahvalila se gradonačelniku i Gradu što su prepoznali njihove napore da se unapredi Kulturni centar i poručila da će oprema značiti za redovno poslovanje ali i nove aktivnosti koje planira ova ustanova.

- Veoma je značajno što smo dobili jedan deo opreme koji će biti vezan za edukaciju koja je planirana u 2021. godini. Naime, Kulturni centar je, s ponosom objavljujem, postao član Mreže kinoprikazivača Srbije. Prevashodno Mreža se bavi edukacijom na polju audio-vizualnog stvaralaštva i filma, takođe unapređenjem upravo te kinoprikazivačke delatnosti. Mi smo u 2020. godini dobili podršku Filmskog centra Srbije na konkursu za predigitalizaciju i digitalizaciju, izrađen je projekat digitalnog bioskopa i mi smo bukvalno sada na putu da opremimo naš digitalni bioskop i da počnemo sa tom kinoprikazivačkom delatnošću, a ova oprema koja se nalazi u sali svakako će nam pomoći što se tiče tih edukativnih radionica - podvukla je Vesna Šašić, dopunivši da je kao rukovodilac Kulturnog centra izabrana za koordinatora Radne grupe za širenje i razvoj Mreže kinoprikazivača, što je lepa čast za ovu somborsku ustanovu.

Medijska pratnja: Novi Radio Sombor

Pročitano 316 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…