Odštampajte ovu stranicu
Posetite Donau Soja ogledna polja 2020 u Lugovu Online

* (Saopštenje za javnost): Umesto tradicionalnog okupljanja na Donau Soja Danima Polja koje poslednjih šest godina organizuje Donau Soja Regionalni Centar sa partnerima, ove godine poljoprivredni proizvođači mogu pogledati preporuke i savete za proizvodnju soje sa oglednog polja u Lugovu posetom na webstranicu (www.donausoja.rs/oglednapolja2020*). Naši partneri i stručnjaci, predstavnici vodećih domaćih i stranih semenskih i hemijskih kuća, predstavili su najnovije tehnologije održive proizvodnje genetski nemodifikovane soje preporučene po standardima Donau Soja udruženja

U okviru oglednog polja testirane su 23 sorte soje, 8 kombinacija herbicida, kao i 9 varijanti preparata za ishranu biljaka (6 mikrobioloških đubriva i 3 inokulanta). Naši domaćini kompanija Agrobusiness Partner uz podršku Poljoprivredne stručne službe Sombor pobrinuli su se za stručno i kvalitetno izvođenje ogleda, tako da sve primenjene tehnologije pokažu svoje najbolje rezultate.

- Donau Soja udruženje se zalaže za unapređenje i promociju održive proizvodnje BEZ GMO soje u Evropi. Na Danima polja koje svake godine organizujemo sa našim partnerima širom Evrope, želimo da proizvođačima pokažemo kako da proizvode soju po Donau Soja standardima i obezbede ne samo visok kvalitet soje već i omoguće plasman kako na domaće tako i na strana tržišta. Dobrodošli na naša online ogledna polja, nadamo se da ćete uživati i javiti nam Vaše utiske - poručuje Marija Kalentić, Izvršni direktor Donau Soja udruženja i regionalni direktor za Centralnu i Istočnu Evropu.

*Molimo za print verziju članka koristiti ovaj link: www.donausoja.rs/oglednapolja2020

Medijska pratnja: Novi Radio Sombor

(Rubrika je u okviru realizacije projekta "Sombor na dlanu" aplikanta, Udruženja Podium putem Novog Radio Sombora, koji se sufinansira iz budžeta Grada Sombora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.)

Pročitano 966 puta
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…