Odštampajte ovu stranicu
Чауши у Сомбору обележили славу и 800 година аутокефалности Српске Православне Цркве

* И ове године  су Чауши обележили своју славу Светог Давида са пригодним концертом и бројним гостима

Кум славе је био донедавно редовни члан ове мушке певачке групе Милош Катић са породицом. Пре почетка све госте и бројну публику у Српској читаоници "Лаза Костић" је поздравио свештеник Александар Лазић.

Посебну лепоту музике су донели млади али и остали гости.  Девојачка певачка група као и самичари КУД-а "Вук Стефановић Караџић" из Чонопље заједно са певачима Личанима из Бачког Брестовца донели су лепоту музике Динарских Срба.

Млади виртуоз на хармоници Вељко Стајшић из Стапара показао је сву лепоту наших кола, као и виолиниста Немања Голубић лепоту старих песама. Песмама Лазе Костића које је укомпоновао гитариста и кантаутор Душан Узелац Чауши су обележили и 110 година од настанка песме "Санта Марија дела Салуте".

Своје стихове је казивала песникиња Зорка Чордашевић из Франкфурта. Чауши су у свом стилу отпевали неколико песама а Влада Ђурковић је одушевио публику италијанским наполитанским песмама.

Са Чаушима  време увек прође лепо и са жељом да још мало траје дуже. Концертом су Чауши обележили велики јубилеј, 800 година од аутокефалности Српске Православне Цркве.

Медијска пратња: Нови Радио Сомбор

Pročitano 594 puta
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…