Izglasan Predlog odluke o rebalansu budžeta grada Sombora za 2016. godinu

Danas se održala 6. sednica u Skupštini grada Sombora, a prva tačka dnevnog reda ticala se Predloga odluke o rebalansu budžeta grada Sombora za 2016. godinu. Predlog je obrazlagao Sava Dojić, član Gradskog veća za oblast finansija i privrede. Rasprava je obilovala vrlo konkretnim kritikama sa strane opozicionih lidera, koji smatraju da ovaj Predlog nije u interesu građana Sombora. Sa druge strane, pozicioni odbornici smatraju da je ovaj Predlog dobar i da će unaprediti život somboraca. Najviše rasprave vodilo se oko fiskulturne sale Gimnazije "Veljko Petrović, jer se ovim Predlogom grad obavezao da sufinansira obnovu fiskulturne sale ove obrazovne institucije. Siniša Lazić kritikovao je ovakav predlog činjenicom da sala u Srednjoj tehničkoj školi u Somboru nije u funkciji, kao i da mnoge škole na teritoriji grada Sombora imaju slične probleme.

Takođe, pričalo se i o problemima Proteinke, za koju većina odbornika smatra da može da bude dobar energetski potencijal našeg grada i da ona priča o "stavljanju ključa" na ovu firmu nije dobra i nije utemeljena na dobrim dokazima. Odbornik Grujić iz redova stranke na vlasti jedini je bio ko je glasao da se ova tema o kafileriji u našem gradu stavi na dnevni red pred odbornike, ali većina je ipak odlučila da se o ovoj temi još zvanično ne govori. Milan Rakas poveo je diskusiju na temu razvojnog potencijala ovog Predloga, a svoju diskusiju branio je pre svega činjenicom da grad mora dosta da ulaže u razvojne projekte, a isti smatra da Predlog nije razvojnog karaktera. Ozbiljan novac daje se ne socijalna davanja ovim Predlogom, iako, smatra odbornik Marjanović bi bilo najbolje da su socijalna davanja 0 dinara, jer bi onda značilo da je svima dobro.

Na kraju, Predlog odluke o rebalansu budžeta grada Sombora za 2016. godinu je izglasan sa 43 glasa za, 8 glasova protiv i 3 uzdržana.

 

Odbornici u Skupštini izglasali su i predlog po kojem se ograničava vreme sa kojim raspolažu predsednici odborničke grupe koje će u buduće trajati za prvo obrazlaganje 5 minuta, a naredna javljanja će moći da traju najduže do 3 minuta.  Pravo na repliku odbornici će moći da iskoriste samo jednom. Član gradskog veća za kulturu i obrazovanje Vladislav Živanović podneo je ostavku, a na njegovo mesto imenovan je Nemanja Šarac. Centar za socijalni rad u Somboru dobio je novog direktora, jer je Silvija Kranjc podnela ostavku, a na njeno mesto imenovan je Branislav Hadži Bojanić. Takođe, Kulturni centar "Laza Kostić" dobila je novog direktora na koje imenovan Saša Milić jer je bivši direktor Srđan Aleksić podneo ostavku.

 

Sonja Grgurić, Zoran Kovačić

Pročitano 1438 puta
Tagovano

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…