Donacija Infuzione pumpe za bebe, učenika somborske gimanzije "Veljko Petrović"

* Na Dečijem odeljenju somborske bolnice "Dr Radivoj Simonović" prisutvovali smo danas, u sredu, 13. marta, jednom jakom humanom gestu

U pitanju je donacija aparata bez kojeg Dečije odeljenje somborske bolnice ne može, a u pitanju je Infuziona pumpa za bebe, još jednom svoju humanost pokazali su učenici somborske gimnazije "Veljko Petrović" koji su osim ove vredne donacije, takođe donirali i biblioteku dečijeg odeljenja bolnice, godišnjakom, koji izdaje upravo gimnazija.

Učenicima se na donaciji zahvalio načelnik dr Milan Arnaut, Dečijeg odeljenja, lekar specijalista pedijatrije – subspecijalista kliničke neurofiziologije sa epileptologijom.

Da ukratko objasnimo šta je infuziona pumpa i koliko je bitna, to je zapravo naprava bez koje ne može ni jedna zdravstvena ustanova, one predstavlaju moderne medicinske uredjaje koji su neophodni prilikom intravenozne terapije.

One se odnose na intravenozno apliciranje infuzionog rastvora sa adekvatnim farmaceutskim sastojcima, a u cilju da se pacijentu omogući poboljšanje bolesti ili potpuni oporavak. U zavisnosti od bolesti infuzione pumpe se koriste za podešavanje elektrolitnog imbalansa, za doziranje lekova, za transfuzije krvi ili za zamenu fluida, u slučaju recimo, da bi bila sprečena dehidratacija. Takođe, imaju primenu i u hemoterapiji.

I ovom prilikom prof. Nina Beretić, učiteljica dečijeg bolničkog odeljenja somborske osnovne škole Bratstvo Jedinstvo nije uspela, s razlogom, pre svega prema ljubavi najpre prema ovoj deci i njenim vrednim đacima, a potom i svakako ljubavi prema plemenitom poslu koji obavlja - sakrije svoje raspoloženje, ali i opravdano, emociju.

Novinar: Srdjan Ačanski

Medijska pažna i pratnja: Novi Radio Sombor

Pročitano 700 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…