RZS Srbije: Objavljen javni poziv za učestvovanje u Anketi o strukturi poljoprivrednih gazdinstava

* Od 1. oktobra do 30. novembra ove godine, na osnovu Uredbe o utvrđivanju plana zvanične statistike za 2018. godinu (kako je objavljeno u „Službenom glasniku RS“, broj 120/17), Republički zavod za statistiku sprovešće Anketu o strukturi polјoprivrednih gazdinstava, 2018. Finansijska sredstva za sprovođenje ove ankete od 2,5 miliona evra obezbeđena su iz pretpristupnih fondova EU, u okviru Nacionalnog programa IPA 2016 (80%) i iz nacionalnog budžeta (15%)

Anketa se sprovodi u trogodišnjoj periodici, između dva popisa poljoprivrede i predstavlja važno strukturno istraživanje u sistemu statistike poljoprivrede. U periodu sprovođenj, anketari će posetiti 120.000 poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji Republike Srbije i prikupiće podatke o korišćenom poljoprivrednom zemljištu, broju stoke, mehanizaciji, radnoj snazi na gazdinstvima, proizvodnom metodu primenjenom u poljoprivredi i drugo.

Dobijene informacije koristiće kreatorima agrarne politike za donošenje odluka i kratkoročnih i dugoročnih strategija razvoja poljoprivrede, ali i poljoprivrednim proizvođačima za bolje planiranje poljoprivredne proizvodnje, ustanovljavanje poljoprivredne grane u koju bi trebalo investirati, kao i za prijavljivanje kod nacionalnih i evropskih fondova za podršku u poljoprivredi. Osim toga, ovi podaci biće osnova za ažuriranje Statističkog registra poljoprivrednih gazdinstava, od kojeg zavisi kvalitet podataka o poljoprivrednoj proizvodnji.

Uspeh ovog istraživanja u najvećoj meri zavisi od aktivnog učešća srpskih poljoprivrednika u tačnosti i potpunosti njihovih odgovora.

Izvor: Republički zavod za statistiku 

Medijski prati: Novi Radio Sombor

Pročitano 1015 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…