Gradsko udruženje penzonera i Novi Radio Sombor otpočeli iz Bezdana Karavan prijateljstva

*  Novi Radio Sombor započeo sa članovima Gradskog udruženja penzionera Sombor u subotu, 14. jula 2018. iz Bezdana, Karavan prijateljstva"Svi smo jedno"

Domaćinski, nema šta... uz tradicionalni pileći paprikaš

Ovu novu zamisao okupljanja u cilju što boljeg upoznavanja sa sredinom u kojoj živimo koju medijski pokreće Novi Radio Sombor sa svojim izdavačem Udruženjem Podium, veoma rado su prihvatili članovi Gradskog udruženja penzionera u Somboru. 

Ponajpre dobrom voljom dokazali su svoju energiju nepresušne mladosti. Zajednička je želja sa organizatorom, da vitalni pripadnici tzv. "treće doba" proniknu u dušu somborskih sela, ali i salaša. Tako će i budućim gostima gradske zajednice Sombora biti u prilici da ponude kako turističke, tako i brojne druge vrednosti somborske sredine, najseverozapadnijeg regiona Srbije.

Uvek podsećanje godi na blistave rezultate sportista ovoga mesta koje na jedinstveno originalan način Bezdan čuva u svom Olimpijskom paru

Stecište događanja bila je u subotu, 14. jula Etno kuća "Jelena" i uvek srdačni domaćini, bračni par Anđelija i Milan Brdar. Uz tradicionalni bački pileći paprikaš kako se kuvalo izvorno po recepturi naših baka, raspoloženi somborski penzioneri su dali još jedan primer dobre volje, pozitivne snage i želje za druženjem.

Sve je u "Jeleni" začinio svojim raznovrsnim muzičkim repertoarom uz naravno, ispunjavanje muzičkih želja "uživo", poznati somborski muzičar i kantautor, Goran Šijan Mogli. - Potrebna nam je ovakva vedrina, potrebna je svima - jednodušno su rekli somborski penzioneri.

 

Kraj table sa imenima bezdanskih olimpijaca pažnja je posebno zastala...

- Predivno je ovako udruženo sa Novim Radio Somborom da se okupimo i družimo. Ovako zajedno i pozitivno partnerski, biće bolje za sve nas - rekla je Ksenija Rackov, vođa puta o neumorna rukovoditeljka putovanja somborskih penzionera, otvarajući ovu svojevrsnu priredbu sa Sinišom Stričevićem, urednikom Novog Radio Sombora, program.

- Hvala našim domaćinima, bračnom paru Brdar, hvala svima.

Takmičenje novih nada bezdanskog KK Dunav, sa simpatijama je praćeno

A u okviru predviđenog aranžmana prvog okupljanja u okviru Karavana prijateljstva Novog Radio Sombora, te druge julske subote u Bezdanu, članovi Gradskog udruženja penzionera Sombor imali su priliku da se upoznaju sa sledećim atrkacijama i vrednostima Bezdana: Olimpijskim parkom - oduševljeno slušajući priču o selu vrsnih sportista olimpijaca, koje je do sada dalo, čak osam reprezentativaca Jugoslavije i Srbije, osvajača medalja i učesnika olimpijskih igara: rukometaše Jožefa Holperta i Dalibora Čuturu, kajakašice i kajakaše Antoniju Pandu, Antoniju Nađ, Martu Tibor, Renatu Kubik, Ervina Holperta, saveznog selektora u kajaku Janoša Pandu, u slavu somborskog i srpskog sporta.

Takođe je cenjenim penzionerima veoma prijala i šetnja od nekoliko klometara duž poznatom Kanalskom ulicom (ili Kanalskom obalom kako je Bezdanci vole nazvati, fotografije - gore i ispod), odakle su ujedno mogli da prate i jedno od takmičenja vrhusnkog Kajak kluba Dunav Bezdan, koje je tih momenata proticalo.

Nakon šetnje, usledio je povratak u Etno kuću "Jelena" i "treće poluvreme" u kojem su uz već, pomenuto kvalitetnu muzičku ponudu uživo, neumorni penzioneri pokazali kako je uz pesmu, svirku, igru, ples i kolo, zdrav, taj "stari" način druženja, i kako je veoma moguć i u ovo današnje, savremeno doba.

Prijao je kratak predah uz čuvenu bezdanku Kanalsku ulicu (Obalu)

Recimo i da su se prvom bezdankom prilikom, u Karavanu prijateljstva, pridružili i predstavnici još nekoliko organizacija. U piimeru Likovne grupe 76, predsednik Zdravko Borojević takođe je izneo pozitivna mišljenja ovakvim načinom zajedništva i izrazio želju za takvim vidom dalje saradnje. 

Sreću zajedničkim Karavnom prijateljtstva sa Novim Radio Somborom nije krila ni Margita Katanić, predsednica Društva za borbu protiv šećerne bolesti u Somboru.

Somborski kantautor Goran Šijan Mogli pobrinuo se za vrhunsko raspoloženje (što se može lako uočiti i na fotografijama)

Jedino što je našim penzionerima teško palo, to je bilo na kraju: povratak kućama. Posle čak desetočasovnog intentzivnog dana, od ranih jutarnjiuh časova i polaska oko 8 ujutru ispred svoji prostorija na Vencu Petra Bojovića pa do povratka u Sombor, u večernjim časovima, "ne puštajući" Moglija da prestane s njima da peva i svira, rekli su zajednički: - Jedva čekamo naredni Karavan prijateljstva. A to će biti već za dve sedmice, 30. jula i sledeća destinacija Grada Sombora će biti Čonoplja.

Vedrini i raspoloženju nije bilo kraja...

Organizatori, Novi Radio Sombor i Udruženje Podium, zahvaljuju se darodavcima nagrada i tombola: Restoran i prenoćište Karibo Sombor, Rade Končara 12 Sombor i Jelena Kunić, Sinagoga doo Sombor i Slobodan Lovrić, Medokolačari, svećari i voskari Janović Sombor, butik na zelenoj pijaci u Somboru, Andrea Stipankov, predsednica Aktiva žena Pokreta snaga Srbije-BK Sombor, Knjigovodstvena agencija Sava Sombor i Angelina Zatezalo, Društvo za borbu protiv raka Sombor i Centar Zdravka, Slavna Abu, Somborka koja duže živi u Rambujeu (Francuska), UGS Nezavisnost Sombor, Udruženje Podium - izdavač Novog Radio Sombora, te domaćini, Etno kuća "Jelena". 

"Članovi Gradskog udruženja penzionera Sombor su imali čast i zadovoljstvo da budu pozvani na jedan, baš, fenomenalan događaj-Karavan prijateljstva Novog Radio Sombora. Bili smo divno ugošćeni u Etno kući Jelena, a muzika-vrhunska. Hvala puno Siniši, Dejanu, Goranu i bračnom paru Brdar na divnom danu. Do sledećeg puta! Vidimo se uskoro u Čonoplji... - zahvalila se u ime Gradskog udruženja penzionera i u svoje ime Ksenija Rackov na svom fejsbuk nalogu

Dobitnice četiri glavne nagrade na tomboli

Ekipa Novog Radio Sombora (Siniša Stričević, Dejan Horvat, Vesela Savin)

Galerija:

Pročitano 2355 puta
Tagovano

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…