Uoči Izborne skupštine GO PSS-BK u Somboru prenosimo - Bogoljub Karić: Novinarima obezbediti beneficirani radni staž!

(politički marketing)

* Iako je od Svetskog dana slobode medija prošlo tačno mesec dana, tema aktuelna: prvi koji se veoma jasno i decidirano izjasnio o teškom pre svega materijalnom položaju novinara u Srbiji, jeste osnivač i lider Pokreta Snaga Srbije, Bogoljub Karić. On je u svom obraćanju javnosti ukazao na nepravedno potcenjiv standard novinara, tehničara i zaposlenih u medijima, koji moraju da imaju ujednačena i znatno veća primanja i beneficirani radni staž jer novinari rade, kaže Karić, najteži posao a i dalje su potpuno nezaštićeni:

- Predlažem da se svim novinarima u Srbiji obezbedi beneficirani staž i najbolji mogući uslovi rada u kojima će nastaviti da se bore za otkrivanje istine - saopštio je predsednik Pokreta SNAGA SRBIJE Bogoljub Karić.

Novinari moraju da budu maksimalno zaštićeni, dobro plaćeni i poštovani, jer su oni postali svetionik koji obasjava našu stvarnost i pomaže da sagledamo sve pozitivne i negativne strane sveta politike, biznisa i čitavog društva, istakao je Karić, naglasivši da sloboda medija u Srbiji postoji.

- Srbija obiluje obrazovanim i talentovanim ljudima u medijima koji odlično rade svoj posao zato se osim beneficiranog radnog staža zalažem i za to da medijske kuće i svi oni koji se bave tim poslom budu oslobođeni PDV-a na opremu koja im je neophodna za njihov rad i usavršavanje - dodao je Karić.

Uveren sam da je novinarstvo danas najteži ali i najplemenitiji posao koji je sprečio mnoge krize i ratove, otkrio najveće svetske afere i razobličio delovanje najsnažnijih centara moći i zato je simbolično i Dan slobode medija dragocen da se podsetimo zašto je sloboda štampe jedna od najvećih tekovina demokratskih društava - podvlači Karić.

On je podsetio da je pre 12 godina, BK televizija ugašena posle nezabeležene terorističke akcije paravojnih snaga tadašnjeg premijera Srbije Vojislava Koštunice.

- Nikada neću zaboraviti kako su maskirana lica upala u redakciju „televizije otvorenih očiju“ – kako je tada narod zvao BK televiziju – koja je profesionalno, pošteno i fer izveštavala o događajima u Srbiji i čitavom svetu. Taj upad bio je veliki šok i stres za tadašnje zaposlene BK televizije, prekinut je životni san i talas stvaralaštva čitave jedne grupe mladih novinara, kamermana, tehničara… koji su verovali u televiziju na kojoj su radili i u vrednosti koje su propagirali kroz svoj rad.

- Bio je to nezapamćen i brutalan napad na profesionalnu i mladu redakciju koja je se pridržavala novinarskih kodeksa i pokušavala da nametne vrednosti porodične i pristojne Srbije – rekao je Bogoljub Karić, ocenjujući da se takvo vreme „medijskog, ekonomskog i pravnog terorizma“ nikada neće vratiti u Srbiju.

Izvor: Pokret Snaga Srbije-BK

Medijska pratnja: Novi Radio Sombor

Pročitano 1829 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…