Počela 55. akcija "Mesec čistoće u Somboru, potom i u naseljenim mestima

* U Somboru je, u utorak 3. aprila, počela akcija „Mesec čistoće“, koju sprovodi Javno komunalno preduzeće „Čistoća“, uz budžetsku podršku lokalne samouprave

Akcija je ove godine započela na Bukovcu, prigradskom naselju i trajaće narednih četiri, do pet nedelja u zavisnosti od količine otpada koju građani iznesu na ulice.

Antonio Ratković, zamenik gradonačelnice i Miroslav Kovačić, član Gradskog veća za oblast komunalne delatnosti i investicije, sa direktorom JKP „Čistoća“ Nikolom Pajićem, posetili su Bukovac i na terenu zatekli dežurnu ekipu.

Zamenik gradonačelnice se zahvalio radnicima koji su uključeni u akciju i istakao značaj akcije koja se realizuje već 55 godina zaredom.

- Akcijom će biti obuhvaćeno 350 gradskih ulica, a kada se akcija u Somboru završi biće organiziovan „Mesec čistoće“ u naseljenim mestima. Građani će moći sav otpad koji nije kućno smeće da iznesu, a  biće sanirane divlje deponije koje se nalaze i u gradu i naseljenim mestima - istakao je Ratković.

Prema rečima direktora „Čistoće“, tokom prvog dana akcije prikupljeno je 720 m/3 otpada.

- To su uobičajene količine otpada poslednjih nekoliko godina, što znači da su građani navikli da u rano proleće čiste svoje domaćinstvo i svoje dvorište. Kada završimo sa akcijom u gradu, krenućemo u naša sela u kojima ovu akciju sprovodimo četiri godine - rekao je Pajić i pozvao građane da narednih mesec dana izbace sve ono što im nije potrebno.

 

Pajić je još dodao da se tokom akcije u gradu prikupi oko 10.000 m/3, a u selima oko 6.000 metara kubnih raznog otpada.

- U selima se akcija protiče pomoć kontejnera od 5m3 koji se postavljaju u ulicama. Međutim, u selima građani još uvek ne prepoznaju ovu akciju kao u gradu i u narednom periodu ćemo sa kompanijom „Sekopak“ naročito u selima, promovisati reciklažu i izvoz kabastog otpada. Građani u okviru „Meseca čistoće“ mogu da iznesu bukvalno sve – nema nikakvog ograničenja ni u količini, ni u vrsti otpada“ podvukao je Pajić.

Izvor: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću

Medijska pratnja: Novi Radio Sombor

Pročitano 1298 puta

       

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…