Otvoren novi granični prelaz Rastina - Bácsszentgyörgy (Srbija - Mađarska)

* Novi granični prelaz između Srbije i Mađarske, Rastina – Bácsszentgyörgy (Bačsentđerđ), danas (utorak 3. aprila 2018) su otvorili  ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i ministar spoljne politike i spoljne trgovine Mađarske Peter Sijarto

Ministar Dačić je istakao da otvaranje prelaza pokazuje odlučnost Srbije i Mađarske da udruženo deluju u interesu građana i da je otvaranje novog prelaza podsticaj razvoju političkih, ekonomskih, kulturnih i prijateljskih veza između dve države i njenih građana.

- Ovaj prelaz će otvoriti nove mogućnosti za razvijanje dalje saradnje, a posebnu sponu u odnosima dve države predstavljaju nacionalne manjine. Opredeljenje dve države je da zajedničkim naporima obezbede poboljšanje i unapređenje položaja srpske nacionalne manjine u Mađarskoj i mađarske nacionalne manjine u Srbiji. Siguran sam da će ovaj most saradnje, koji je već prekaljen kroz mnoga iskušenja dodatno ojačati i dati svoj puni doprinos u vremenima koja dolaze - rekao je Dačić i izrazio zahvalnost  za podršku koju Mađarska Srbiji pruža na planu ostvarivanja strateškog političkog prioriteta, članstva u Evropskoj uniji.

- Siguran sam da Mađarska razume našu poziciju koja je bazirana na očuvanju hrišćanskih i evropskih vrednosti - istakao je ministar Dačić. On je takođe dodao da će otvaranje novog prelaza doprineti približavanju naroda i privreda i otvoriti mogućnosti za dalji razvoj saradnje na obostranu korist.

Ministar spoljnih poslova Mađarske Sijarto je podvukao da je ovo osmi granični prelaz između Srbije i Mađarske i naveo da je zajednička granica duga 164 kilometra.

Granični prelaz Rastina – Bačsentđerđ nalazi se na teritoriji grada Sombora i radiće svakog dana od 7:00 do 19:00 časova.

Otvaranju graničnog prelaza Rastina – Bačsentđerđ prisustvovali su predstavnici AP Vojvodine – Ištvan Pastor, predsednik Skupštine AP Vojvodine i drugi pokrajinski zvaničnici, Dušan Marijan, načelnik Zapadnobačkog upravnog okruga, gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović i predsednik Skupštine grada Sombora prim. dr Zoran Parčetić, sa saradnicima, kao i žitelji dva susedna pogranična mesta Rastine i Bačsentđerđa.

Izvor: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću

Medijska pratnja: Novi Radio Sombor

Pročitano 2379 puta

       

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…