Za uređenje kanalske mreže u katastarskim opštinama Sombor, Čonoplja, Rastina i Riđica izdvojeno 29 miliona dinara

* Poljoprivredno zemljište je prirodni resurs kojim se Grad Sombor može pohvaliti, ali i resurs koji zahteva permanentnu brigu i ulaganje. S obzirom na značaj poljoprivrednog zemljišta, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo ove godine je izdvojio bespovratna sredstva za radove na uređenju kanalske mreže u funkciji odvodnjavanja poljoprivrednog zemljišta

Na konkursu Sekretarijata za dodelu podsticajnih sredstava, somborskoj lokalnoj samoupravi odobrena su bespovratna sredstva u iznosu od 15.571.000,00 dinara, a iz gradskog budžeta u iste namene izdvojeno je 13.317.889,00 dinara.

Udruženim sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu i grada Sombora u ukupnom iznosu od 28.888.889,00 dinara, shodno ugovoru koji je zaključen između Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, grada Sombora i JVP „Vode Vojvodine“, određena je vrsta i obim radova.

Ugovorom je definisano da će biti uređena kanalska mreža u katastarskim opštinama Sombor, Čonoplja, Rastina i Riđica, a postupak javne nabavke za izvođača radova sprovelo je JVP „Vode Vojvodine“ koje je, kao najpovoljnijem izvođaču, posao dodelilo Vodoprivrednom društvu „Zapadna Bačka“ u Somboru.

Radovi su otpočeli tokom avgusta i do sada je urađeno izmuljavanje kanala Mostonga i sanacija propusta na kanalu u Žarkovcu, a u toku su radovi na čišćenju kanalske mreže u industrijskoj zoni.

Na terenu, sa nadležnima iz VDP „Zapadna  Bačka“, bili su članovi Gradskog veća Darko Radulović, zadužen za oblast poljoprivrede i zaštitu životne sredine i Mirko Strigić, zadužen za ruralni razvoj.

Izmuljavanje, odnosno čišćenje kanala, biće obavljeno na ukupno 69 kilometara kanalske mreže, a rok za završetak radova je godinu dana.

Izvor: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću / S. S.

Pročitano 1315 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…