Marko Čadež: Pregovaramo o projektima vrednim 1,3 milijarde evra za 30.000 novih radnih mesta u Srbiji

* Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež izjavio je poslednje julske subote da Srbija trenutno pregovara sa stranim kompanijama o 53 projekta koji bi trebalo da obezbede 30.000 novih radnih mesta i investicije vredne 1,3 milijarde evra

Radi se o realnim projektima, o novim radnim mestima širom Srbije, napominje Marko Čadež, navodeći da na tome rade kabinet predsednika Republike, Razvojna agencija Srbije (RAS) i PKS.
 
Predsednik PKS je u Nišu posle potpisivanja ugovora između Ministarstva privrede i nemačke kompanije Gramer o podsticajnim sredstvima za otvaranje novih 450 radnih mesta pozvao domaće privrednike da putem komore koriste programe Ministarstva i RAS-a za nove investicione projekte.
 
- Sve je više domaćih kompanija koje to rade, dobijaju ovu vrstu podrške, razvijaju svoje poslove, izlaze na nova tržišta i razvijaju svoje poslovanje - rekao je Čadež.
 
Čadež podseća da Privredna komora Srbije takođe povezuje privrednike sa partnerima u inostranstvu i novim investitorima koji dolaze, navodeći primer kompanije Cumtobel.
 
Do sada je kroz selekciju te kompanije za dobavljački lanac prošlo 50 domaćih firmi, a 17 ih trenutno pregovara o sklapanju ugovora, zaključio je Čadež.
 
Izvor: Privredna komora Srbije / S. S.
Pročitano 1251 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…