Obilježen praznik hrvatske manjinske zajednice

* Svečanom akademijom u Velikoj vijećnici Gradske kuće u Subotici, 15.prosinca obilježen je jedan od četiri praznika hrvatske zajednice - Dan izbora prvog saziva Hrvatskog nacionalnog vijeća, a izbori su održani 15. prosinca 2002. godine. Predsjednica HNV-a Jasna Vojnić je u svojem govoru podsjetila na najvažnija postignuća aktualnog saziva Vijeća u njihovom dosadašnjem mandatu, započetom prije tri godine

Na svečanosti su uručena godišnja priznanja HNV-a. Priznanje »Ban Josip Jelačić« za društveni rad u hrvatskoj zajednici dobio je Fond za humanitarno pravo iz Beograda, priznanje »Pajo Kujundžić« za doprinos obrazovanju na hrvatskom jeziku dobila je obitelj Huska iz Subotice, a priznanje »Dr. Josip Andrić« za doprinos hrvatskoj kulturi pripalo je akademiku i profesoru emeritusu, dr. sc. Ivanu Gutmanu.

Uručena su i priznanja za prošlu, 2020. godinu, kada je javna svečanost izostala zbog epidemijskih mjera. Priznanje »Ban Josip Jelačić« za 2020. godinu dobio je Aleksandar Skenderović, priznanje »Pajo Kujundžić« dobili su - sestre Družbe Kćeri Milosrđa sv. Franje i subotički vrtić »Marija Petković - Sunčica«, a priznanje »Dr. Josip Andrić« dobio je HKC »Bunjevačko kolo« iz Subotice.

U programu proslave nastupili su operna pjevačica Aleksandra Ušumović, ženska pjevačka skupina »Prelje« HKC-a »Bunjevačko kolo«, djeca iz vrtića »Marija Petković - Sunčica«, recitator Pavao Huska i klapa HKPD-a »Jelačić« iz Petrovaradina. Proslava je protekla i u znaku 200. obljetnice rođenja skladatelja hrvatske himne Josifa Runjanina (1821.-1878.).

U povodu obljetnice, njegov nadgrobni spomenik na Uspenskom groblju u Novom Sadu je obnovljen, a ranije tim povodom priređen je i prigodni program.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima!)

Pročitano 216 puta

       

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…