Predstavnice somborske biblioteke učestvovale u radu stručno naučnog skupa Srbija Biblionet u Čačku

* Od 8. do 10. septembra, u Čačku, održan je 16. godišnji stručno naučni skup - Zajednice matičnih biblioteka Srbije Biblionet, na temu Biblioteke i doživotno učenje. Svečani deo skupa obuhvatio je prijem za sve učesnike, u prostorijama Gradske biblioteke Vladislav Petković Dis kao i otvaranje u velikoj sali Biblioteke gde su održane i radne sesije skupa

Tokom svečanog otvaranja pozdravne reči uputili su, viši savetnik Ministarstva kulture i informisanja dr Mladen Vesković, predsednik Zajednice matičnih biblioteka Srbije i upravnik Narodne bibliotke Srbije dr Vladimir Pištalo, pomoćnik gradonačelnika Čačka Miroslav Petković i direktor Gradske biblioteke Čačak dr Bogdan Trifunović, dok je u kulturno-umetničkom delu programa nastupao hor Slovo ljubve iz Čačka. Dalje, po programu, sledila je dodela nagrade Đura Daničić za 2021. godinu, koja je dodeljena bibliotekaru savetniku, Danieli Skoković iz Požege.

Radni deo skupa obuhvatao je predstavljanje radova koji se bave temom doživotnog učenja, akcenat je posebno stavljen na bibliotekare i njihovu edukaciju u kontekstu inovativnih znanja. Takođe, promovisan je i roman Petlja autora Dejana Aleksića.

Trećeg dana skupa, koji je tradicionalno rezervisan za izlet, posetioci su imali priliku da obiđu Prirodnjački centar u Ovčar Banji, manastir Nikolje, da uživaju u lepotama Ovčarsko-kablarske klisure kao i da krstare jezerom Međuvršje.

Ovoj tradicionalnoj manifestaciji prisustvovale su i predstavnice somborske Biblioteke, Nataša Plavšić, Žana Gnjatović i Željka Aćimovac, bibliotekarke i Nataša Turkić, direktorka somborske biblioteke.

- Fotogalerija u dodatku - 

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima!)

Pročitano 304 puta

       

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svako ko želi, može da postane saradnik Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast koja vam je bliska, pošaljite vest, informaciju, fotografije, istražite.

Postanite dopisnik, iz svog mesta gde trenutno ili trajno boravite, svoje države. 

Dobrodošli saradnici u marketingu, menadžmentu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefoni: +381-65-8-675-445

+381 25 510-1641

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…