Poklon knjige somborskoj biblioteci na mađarskom jeziku

* Sekretarijat za Nacionalnu politiku Vlade Mađarske, u saradnji sa Nacionalnim savetom za mađarske nacionalne manjine - u duhu 2021. godine Nacionalnog preporoda, poklonio je 63 publikacije Gradskoj biblioteci "Karlo Bijelicki" u Somboru. Knjige će građanima biti dostupne na odeljenjima u gradu i u ogranku u Bezdanu

U dopisu, predsednik Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine, Mr Jene Hajnal, istakao je biblioteke kao mesta važna za zajednicu, za jačanje prijateljskih odnosa i za podizanje nivoa znanja mladih.

Da podsetimo, Gradska biblioteka "Karlo Bijelicki", po izveštaju na kraju 2020. godine, u svom fondu broji 382.457 knjiga, od kojih je 285.428 naslova na srpskom jeziku, 66.517 na mađarskom i 26.459 na ostalim jezicima. Ovom prilikom Biblioteka se zahvaljuje na obogaćivanju fonda na mađarskom jeziku i ističe koliko su ovakve donacije značajne za sve korisnike.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor
(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima!)
Pročitano 233 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…