Odštampajte ovu stranicu
Na Dečjem odeljenju Gradske biblioteke u Somboru različitim aktivnostima obeležen Svetski dan dečje knjige

* Na Dečjem odeljenju Gradske biblioteke "Karlo Bijelicki" u Somboru, različitim aktivnostima obeležen je Svetski dan dečje knjige

Članovi Studia Vincent su najpre, u subotu, 30. marta, na stazi koja vodi do ulaza u biblioteku, oslikali, nekada jako popularnu i rado igranu ŠKOLICU!

Cilj ove aktivnosti je da „uvežemo“ dve kulture – kulturu čitanja i fizičku kulturu. U vremenu IT tehnologija, u kojem naši najmlađi malo znaju o igrama uz koje su odrastali njihovi roditelji, bake i deke, i u kojem slobodno vreme provode, uglavnom, uz kompjutere i telefone, želimo, rekoše u somborskoj biblioteci, da našim najmlađim, postojećim, i novim članovima, omogućimo da se, pre nego što pozajme neku knjigu, i igraju... da im dolazak u biblioteku učinimo zanimljivijim... i doprinesemo, bar u nekoliko minuta, njihovom zdravijem odrastanju.

Akciju je, osim Studia Vincent, podržala i kompanija „Signal“ d.o.o. iz Sombora.

Na dan kada se proslavlja Svetski dan dečje knjige, u utorak, 2. aprila, organizovan je Dan otvorenih vrata Dečjeg odeljenja. U gostima somborskoj gradskoj biblioteci su bili stari i novi članovi, deca iz Predškolske ustanove "Vera Gucunja", vrtića Bajka i Maslačak, kao i učenici drugog razreda Osnovne škole "Ivo Lola Ribar".  

Oni su  u dvorištu biblioteke igrali školicu, a u prostorijama Dečjeg odeljenja zaposleni su ih upoznali sa načinom rada biblioteke, čitali su im priče i odgovarali im na mnoge zanimljive zagonetke.  

Svim starim i novim članovima Dečjeg odeljenja upisnina je bila snižena za 50%.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

- ~ -

Pročitano 1116 puta
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…