Osnovci somborske škole "Ivo Lola Ribar" odlični 5 u zahtevnom tematskom takmičenju u organizaciji Crvenog krsta

* U četvrtak, 26. aprila u Parku heroja u Somboru održano je Lokalno takmičenje učenika trećih razreda osnovne škole u okviru programa ,,Smanjenje rizika i ublažavanje posledica od elementarnih nepogoda i drugih opasnosti u Lokalinim zajednicama’’

Predsednik Skupštine Grada Sombora, prim. dr Zoran Parčetić otvara interesantno takmičenje

Program ima za cilj da ojača kapacitete lokalne zajednice podizanjem svesti o sistemu ranog upozoravanja i spremnosti za sprovođenje mera samozaštite i međusobne zaštite, a realizovan je u periodu oktobar 2017. godine – april 2018. u somborskoj osnovnoj školi ,,Ivo Lola Ribar,, gde je 87 učenika imalo priliku da se kroz 88 radionica upozna sa sledećim tematskim celinama: sistem zaštite i spasavanja u Republici Srbiji; podela nesreće i njeni uzroci; klimatske promene; požari; poplave; bezbednost na vodenim površinama; zemljotresi; klizišta-odroni; tehničko tehnološke nesreće; mere i postupci u slučaju nesreće; mere bezbednosti i zaštite u svakodnevnom obavljanju aktivnosti.

Takmičenje je otvorio predsednik Skupštine Grada Sombora, primarijus dr Zoran Parčetić a prisustvovali su i: načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Somboru Predrag Rakonjac, stručni saradnik za poslove vanrednih situacija i odbrane Grada Sombora Ivan Gligorić, major Nebojša Mijailović, zadužen za civilno-vojnu saradnju Prvog centra za obuku Vojske Srbije, stručni saradnik Crvenog krsta Vojvodine Jelena Milić-Šućur, kao i prosvetni radnici OŠ ,,Ivo Lola Ribar’’. Najuspešniji tim na takmičenju bila je ekipa u sastavu: Aljoša Tolmač, Petar Trbojević, Leon Holjevac, Sara Gluhović, Jovan Jakšić, Anastasija Vojkić, Meša Mraović, Marko Rak, Tijana Tucaković i Ivana Karanović.

Medijska pratnja: Novi Radio Sombor

Rubrika je objavljena u okviru realizacije i sprovođenja projekta na javni poziv sufinansiranja Grada Sombora, pod nazivom „Deco, zdravo – dvostruki multikulturalni Novi Radio Sombor za sve gradske i osnovne škole naseljenih mesta somborskog gradskog područja“. Korisnik sredstava, Udruženje PODIUM, izdavač Novog Radio Sombora putem kojeg ostvaruje imenovani projekat u oblasti informisanja građana od strane medija na području Grada Sombora, zahvaljujući sredstvima iz budžeta grada Sombora za 2018. godinu.

Galerija:

Pročitano 1075 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…