Odštampajte ovu stranicu
Objavljeni rezultati: Indikatori inovativnih aktivnosti u Srbiji za period 2018-2020.

* Učešće poslovnih subjekata sa bar jednom vrstom inovacija iznosi 54,79%. Inovativno je više od 69% velikih poslovnih subjekata, oko 58% srednjih poslovnih subjekata, dok je među malim poslovnim subjektima oko 54% inovativno - objavio je juče Republički zavod za statistiku Republike Srbije

Inovativne aktivnosti su gotovo isto zastupljene kod poslovnih subjekata koji se bave proizvodnim i uslužnim delatnostima, inovacije je uvelo više od 54% poslovnih subjekata. U smislu regionalne zastupljenosti, inovacije proizvoda i procesa imaju učešće iznad 45%, ali su neravnomerno zastupljene po regionima.

Regionalna zastupljenost inovacija proizvoda i procesa kreće se u rasponu od 46,5% (Beogradski region) do 10% (Region Južne i Istočne Srbije). U strukturi prihoda poslovnih subjekata inovatora dominira učešće prihoda od prodaje nepromenjenih ili zanemarljivo malo promenjenih proizvoda i iznosi više od 86%.

Učešće od prodaje proizvoda/usluga koji su novi za poslovni subjekat i učešće od prodaje proizvoda/usluga koji su novi na tržištu zbirno iznosi oko 14%.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima)

Pročitano 212 puta
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…