Objavljeni rezultati: Indikatori inovativnih aktivnosti u Srbiji za period 2018-2020.

* Učešće poslovnih subjekata sa bar jednom vrstom inovacija iznosi 54,79%. Inovativno je više od 69% velikih poslovnih subjekata, oko 58% srednjih poslovnih subjekata, dok je među malim poslovnim subjektima oko 54% inovativno - objavio je juče Republički zavod za statistiku Republike Srbije

Inovativne aktivnosti su gotovo isto zastupljene kod poslovnih subjekata koji se bave proizvodnim i uslužnim delatnostima, inovacije je uvelo više od 54% poslovnih subjekata. U smislu regionalne zastupljenosti, inovacije proizvoda i procesa imaju učešće iznad 45%, ali su neravnomerno zastupljene po regionima.

Regionalna zastupljenost inovacija proizvoda i procesa kreće se u rasponu od 46,5% (Beogradski region) do 10% (Region Južne i Istočne Srbije). U strukturi prihoda poslovnih subjekata inovatora dominira učešće prihoda od prodaje nepromenjenih ili zanemarljivo malo promenjenih proizvoda i iznosi više od 86%.

Učešće od prodaje proizvoda/usluga koji su novi za poslovni subjekat i učešće od prodaje proizvoda/usluga koji su novi na tržištu zbirno iznosi oko 14%.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima)

Pročitano 280 puta

       

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…