Илиндан у Коријенима

* Завичајно удружење Срба „Коријени обележило је своју славу Светог пророка Илију, у понедељак 2. августа у просторијама Српске читаонице Лаза Костић у Сомбору

Пре тога су у суботу 31јула одржане завичајне игре на којима је учествовало око педесетак такмичара. Они су се надметали у завичајним традиционалним играма као што су натезање штапаскок из места и сличне. У исто време одржана је и ликовна колонија у знак сећања на преминулог члана Коријена академског сликара, незаборавног уметника који је свима пружао стручну и људску помоћ, проф. Милоша Пејовића.

Коријени су и ове године обележили своју славу са надом да ће ове невоље пандемије, економске кризе и криза међуљудских односа проћи и да ће нешто ново и боље доћи ослањајући се на своје народне корене, искуство, национални идентитет и православље. Овогодишњи кум славе био је Ђоко Радаковић из Бачког Брестовца а кумство је преузео Душан Секулић, председник Коријена.

Свима који су упутили честитке Коријени се јавно захваљују а посебно свим сарадницима и пријатељима удружења из Сомбора, региона и наше дијаспоре.

- Додатак у слајд-фотографији: Душан Секулић, председник ЗУС Коријени -

Медијска пажња и пратња: Нови Радио Сомбор
(Сва ауторска права евентуалног даљег објављивања ове рубрике и њеног целовитог садржаја постављено на порталу Новог Радио Сомбора без упита и дозволе било које стране или појединца заштићена и задржана свим релевантним правним механизмима!)

Pročitano 117 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…