Najnovije

U žiži: Elektronska fiskalizacija u bibliotekama

 

  • Prvog martovskog petka u Novom Sadu održan je prvi Forum Bibliotekarskog društva Srbije u ovoj godini, organizovan u saradnji sa Gradskom bibliotekom u Novom Sadu i Podružnicom BDS za Južnobački okrug, uz podršku Narodne biblioteke Srbije i Novosadskog sajma. Tema Foruma bila je „Elektronska fiskalizacija u bibliotekama“ i ona je okupila brojne pojedinace iz velikog broja biblioteka svih tipova

Forum je održan u okviru manifestacije Dani biblioteka i bibliotekara u Novom Sadu, a okupljenima su se na početku Foruma obratili predstavnica Novosadskog sajma, Aleksandar Jokanović, direktor Gradske biblioteke u Novom Sadu, dr Dragana Milunović, zamenica upravnika Narodne biblioteke Srbije, dr Bogdan Trifunović, predsednik BDS.

Iako je i dalje dosta toga nejasno u vezi primene novog Zakona o fiskalizaciji, usled roka za pripremu njegove pune primene koji ističe već 30. aprila ove godine, diskutanti su pokušali da pruže što više praktičnih informacija i konkretnih odgovora na postavljena pitanja pre i tokom samog Foruma.

Predsavnici somborske Biblioteke su bili Nataša Turkić, direktor, Maja Cvetićanin, šef računovodstva, Zorka Isakov, šef matične službe Biblioteke, i bibliotekari Nataša Plavšić, Žana Gnjatović, Jelena Bači, Anđelija Pruginić i Gorana Koporan.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Vojska Srbije: Svečani početak obuke najmlađe generacije vojnika u somborskom, valjevskom i leskovačkom centru za osnovnu obuku
Novak Đoković Fondacija srebrni partner na Milanskom maratonu

Kategorije

Izbornik