Region

Tuzla redovan učesnik regionalne manifestacije˝Pjesničkom riječju Stop nasilju nad ženama 2022”

 

Manifestacija pod nazivom „Pjesničkom riječju Stop nasilju nad ženama 2022” održana je  u Jazz Cafeu u Tuzli na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, 25. novembra

U programu koji je publika s pažnjom pratila učestvovali su pjesnikinje i pjesnici, kao i autori proznih djela svih generacija: Majda Zukić, Mario Vranješ, Selma Kopić, Edina Šarić, Mehmed Meša Đedović, Alma Tursunović, Senada Užičanin, Tatjana Tomić, Husnija Ćoralić, Vesna Mešić, Alma Omeragić, Nasiha Halilbašić i domaćin Nihad Mešić River.

Na inicijativu Lidije Puđak, hrvatske pjesnikinje, manifestacija „Pjesničkom riječju stop nasilju nad ženama” održana je u pedesetak gradova širom regiona. Ovo je bio sedmi put da se ovakav program održao u Tuzli, a pjesnici su podigli svoj glas protiv svakog nasilja, posebno onog nad ženama i djecom poslavši poruke mira i ljubavi.

Grupa „Lucido“ snimila je istim povodom video koji je 28. novembra objavljen na društvenim mrežama. U režiji Denisa Dugonjića sudjelovali su umjetnici: Ljiljana Vojvodić, Adriana Tisk, Branislav Lukić Luka, Minela Morankić Ćosić, Majda Zukić i Nihad Mešić.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci

Banjaluka: Otvorena izložba „Radmila Smiljanić – Sve bilo je muzika“ autorke Dragice Gaćeše
Završna konferencija projekta „Razvoj turizma za osobe sa invaliditetom u prekograničnom području Baja – Sombor

Kategorije

Izbornik