Odštampajte ovu stranicu
Somaratonci savladali izazovni Povlen!

* Poslednje novembarske subote članovi Atletsko rekrativnog kluba ‘’Somaraton’’ iz Sombora su učestvovali na izuzetno teškoj i zahtevnoj trejl - planinskoj trci u Zapadnoj Srbiji na planini Povlen koja se nalazi na nadmorskoj visini od 1.347 metara, a u organizaciji ‘’Serbia West Trails’’

Takmičari su mogli da biraju izmedju dve trke od 10 ili 17 kilometara. Trku od 10 kilometara i usponom od 579 metara istrčala je fantastična Damjana Perenčević koja je zauzela visoko deveto mesto u generalnom plasmanu i još jednom pokazala da se nalazi u odličnoj formi iako je blizu kraj godine i trkačke sezone te da joj ni ovako teške i naporne trke ne predstavljaju problem. Trku na 17 kilometara i uspon od 960 metara su uspešno savladali: Miroslav Liščević, Jelena Perenčević, Milan Kovačić, Sanja Vojvodić, Ivana Šokac, Ilija Zvekanov, Predrag Škorić i Daniel Šokac. Članovi Somaratona su još jednom na najbolji mogući našin predstavili grad Sombor i klub te ujedno i promovisali 42. Somborski Intersport polumaraton koji je zakazan za 8. maj 2022. godine.

U subotu i nedelju 27. i 28. novembra u Kragujevcu su održani tradiconalni Dani atletike - završni seminar nacionalnog Srpskog atletskog saveza na kojem je analizirana protekla sezona kao i priprema za 2022. godinu u kojoj nas očekuje Svetsko dvoransko prevenstvo u atletici čiji će domaćin biti Beograd, a koje predstavlja najznačajniji sportski događaj ikad organizovan u Srbiji. Seminaru su prisustvovali i Damir Marković, predsednik Ark ‘’Somaraton’’ i član nadzornog odbora Srpskog atletskog saveza kao i Josip Major, trener ‘’Somaratona’’ (na fotografijama ispod teksta).

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima)

Pročitano 312 puta
Tagovano

Galerija slika

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…