Plivački klub Polet slavi 130. rođendan

Plivački klub Polet iz Sombora ove godine proslavlja 130 godina postojanja. Kako je bilo nekada, a kako je danas pitali smo članove kluba.

Najstariji plivački klub na Balkanu, Polet, osnovan je davne 1887. godine i to osnivanjem plivačke sekcije. Nedugo zatim osnovana je i vaterpolo sekcija 1907. godine. Obe sekcije ostvarile su veoma zapažene rezultate, a Sombor može da se pohvali epitetom da je grad plivanja.

"U klubu imamo između 400, 500 članova. Oko 250 trenira vaterpolo, a oko 200 trenira plivanje", rekao je Imre Gejšmajer, direktor plivačkog kluba Polet.

"Imamo jedan povratak vaterpola u Sombor. Imali smo pauzu od 15 godina, ali vratili smo se od ove godine i u ligašku scenu", naglasio je Saša Balaša, trener vaterpola.

Jovana Milošević i Danica Gazdić su mlade nade plivačkog kluba, a ove godine su proglašene i sportiskinjama godine.

"Proglašena sam za najbolju kadetkinju za ovu godinu", rekla je Danica.

"Treniram plivanje 6 godina, a od 3 godina aktivno. Učestvovala sam na državnim i vojvođanskim prvenstvima i osvojila medalje na 100 i 50 m prsno", dodala je Jovana.

Zoltan Pavić potiče iz porodice plivača. Otac i majka su mu bili članovi kluba. On je učestvovao na mnogobrojnim međunarodnim takmičenjima gde je osvajao medalje, a sada je tu tradiciju preneo i na ćerku.

"Počeo sam da treniram kada se bazen izgradio. Tada smo svi učestvovali u bazenskim takmičenjima. Ja sam nakon nekoliko godina prešao da plivam maratone i trenirao sam intezivno oko 15 godina", rekao je Zoltan Pavić.

U plivačkom klubu Polet opet se okupljaju bivši aktivni plivači i vaterpolisti u želji da pomognu u oživljavanju ovog lepog i korisnog sporta, a prema rečima naših sagovornika rezultati će se nastaviti nizati u skorijoj budućnosti.

Izvor: RTV

Zoran Kovačić

Pročitano 1736 puta
Tagovano

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…